ПП обвини ГЕРБ в 'специална политическа операция'

Йорданка Веселинова 20 май 2022 в 14:18 1492 2

Венеция Ангова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов, архив

Венеция Нецова-Ангова

В декларация от трибуната в НС Венеция Ангова от "Продължаваме промяната" обвини ГЕРБ в "специална политическа операция" срещу правителството в защита на руските интереси.

Ангова коментира, че в поведението на опозицията се наблюдава опасна тенденция от нестихващи атаки на опозицията с методи, приличащи на военната дезинформация на пропагандната машина на Путин. По думите ѝ точно както руската дезинформация, така и атаките от опозицията целят да всяват страх, да провокират разделение в обществото, използвайки лъжи, обиди и личностни нападки, които да усилят крайните емоции да засили поляризацията сред хората.

По думите ѝ тази кампания върви паралелно с активиране на определени фирми и бизнес кръгове, които говорят за газова криза и настояват за плащане в рубли за руски газ. Тя припомни, че такива призиви са се чували и от парламентарната трибуна. Според нея това се случва, защото са засегнати "сенчестите интереси на олигархично-путинския режим в България".

"Фактите са, че българският бизнес не усети спирането на газа, нито българските потребители. Правителството бързо договори и доставки за следващите месеци, а занапред изгледите са, че ще имаме газ на значително по-добри цени от тези, които плащахме", каза тя.

Венеция Ангова заяви, че и хакерската атака срещу Български пощи била част от дезинформационната война. 

Тя коментира и темата с влиянието на американското посолство, който според нея се използва от "Възраждане", за да раздели обществото. Ангова припомни и обидата към американския вицепрезидент Камала Харис, изречена от Костадин Костадинов - той я нарече "камила" и заяви, че не помнел "животински имена". По думите ѝ този акт на Костадинов целял отвличане на вниманието от сериозните въпроси, които всъщност имат значение за българския народ. 

В заключение тя заяви, че "специална политическа операция" на ГЕРБ целяла да открие предизборна кампания. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

Блейк7

20.05 2022 в 18:30

Да, така е - но от друга страна тряба да започне да се говори и да се шуми за нормалната гледна точка на случващото се у нас и по света. Защото сега се чуват само крясъците и повърните на ГЕРБ и всички до Копейкин

14469

1

случайно прочетох

20.05 2022 в 15:38

Не виждам смисъл от подобни декларации.
ГЕРБ, Възраждане и ДПС са вредни за България и си го знаят.
Няма смисъл да се губи парламентарно време с декларации.