ПП и ДБ: Калин Стоянов не може да проведе честни избори

OFFNews 30 март 2024 в 21:05 3154 0

Калин

Снимка БГНЕС

Калин Стоянов.

И Продължаваме промяната, и Демократична България са против Калин Стоянов да остане министър на вътрешните работи в служебния кабинет.

„Димитър Главчев е ярко политическо лице. При избора му за председател на Сметната палата, той се отказа от членството си в ГЕРБ и обяви деполитизация, но се надявам да го докаже и да даде служебен кабинет, равно отдалечен от всички партии”. Това заяви депутатът от ПП-ДБ Искрен Арабаджиев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

„Заявката му за експертите е добра. Притеснява ме, ако вижда вътрешния министър Калин Стоянов само като експерт. Ние няколко пъти изразихме критика към него. С казуса „Мартин Божанов”, разкритията на Антикорупционния фонд - МВР последните месеци прикрива информация. Бил ли е Божанов секретен сътрудник, как съпругата му се е озовала в ГДБОП? Нямаме информация и от МВР излизат разнопосочни информации за това как нямало полицаи пред „8-те джуджета” и пред SS клуб. А в същото време има двама полицаи, които временно са отстранени. Ние сме против Калин Стоянов да бъде в служебен кабинет ”, каза Арабаджиев.

Запитан защо ПП-ДБ са поискали той да остане вътрешен министър с втория мандат, Арабаджиев обясни, че това бил единственият вариант да продължи ротацията напред.

„Отиваме на избори, защото стигнахме до сърцевината на една паралелна държава, паралелна власт, която управлява – службите, регулаторите, съдебната система. ГЕРБ и ДПС не се отказаха от това влияние, което имат в тези 3 власти”, каза Арабаджиев.

Той подчерта, че отговорност на Главчев е да предложи състав на кабинет, с който да убеди обществото, че изборите ще са честни и свободни.

Калин Стоянов е червена линия за нас. Като вътрешен министър не би могъл да се справи с провеждането на честни избори, каза в същото предаване депутатът от Демократична България Катя Панева.

Тя посочи, че е важно новият Министерски съвет да бъде равно отдалечен от всички партии, за да може да проведе честни избори.

По нейни думи „коалиционните ни партньори бяха решили много преди това да отидем на избори”.

Панева каза, че „Продължаваме промяната” и „Демократична България” ще се явят заедно и на парламентарните и на европейските избори. Тя изрази надежда на следващите избори ПП-ДБ да получат по-голяма подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки