Полицейски шеф: Униформените не достигат, защо да не впрегнем 200 хил. частни охранители

OFFNews 14 март 2018 в 07:51 13270 9

Полицейски шеф: Униформените не достигат, защо да не впрегнем 200 хил. частни охранители

Снимка Нова тв

Ресурсите, които са в ръцете на държавата и които са в ръцете в частните охранителни фирми са различни. Около 200 хил. души са ангажирани в този бизнес и това може да се включи в охраната на имуществото на хората.

Този коментар направи директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Христо Терзийски по повод Закона за частната охранителна дейност. Текстове от него бяха дадени на Конституционния съд от президента Румен Радев и от главния прокурор Сотир Цацаров заради въвеждането на нов лиценз за охрана на урбанизирани територии, което на практика отдава задължения на МВР в ръцете на частни охранителни фирми. 

Пред Нова тв главен комисар Христо Терзийски обясни, че полицията е с ограничен ресурс, въпреки че миналата година били назначени 1200 души именно за охраната имущество в населени места, където битовата престъпност е най-голяма. Увеличен е и щатът в Жандармерията, но служителите пак не достигат, обясни Терзийски.

"Основният ни ангажимент е председателството на Съвета на Европа, където са включени много сили. В неделя ще трябва да командироваме служители от страната. На фона на 200 хил. души ресурс в частните охранителни фирми - нека да го ползваме, нека да го впрегнем", коментира още Терзийски.

Той обясни, че не вижда голям проблем със закона, но така или иначе полицията е длъжна да го прилага. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12040

9

Rumen Stojanov

14.03 2018 в 23:04

Анализ на “Булг-Стратфорт”...
.
Приятели,
.
МВР призна...:
" - Престъпността е недосегаема за властта и законите...! За всеки имот и човек трябва физическа охрана...!!!"
.
Гражданите имат два избора...:
1. Да бранят живота и собствеността си с оръжие...
ИЛИ
2. При 3 милиона имота и 7 милиона граждани или общо 10 милиона обекта за охрана... и имайки само 25 хиляди войска, 55 хил. полицаи и 200 хил. охранители ... (общо 280 хил.), ни остава да си внесем от Китай или Виетнам недостигащите ни още... само... 9 720 000 души...
.
Ей... какви времена дочакахме... Полицаи да ни управляват...!!!
.
Но има и трети... ДА СМЕНИМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ДЕБИЛИ...!!!
.

23293

6

Стефан

14.03 2018 в 10:23

:))) От гледна точка на някаква целесъобразност, идеята сигурно е добра. А по голямата сметка е абсурдна. Понеже това значи съвсем друга идеология и устройство на държавата като такава, и друг политически строй, естествено.
Оглупяването на населението по целия свят е факт. Но чак пък толкова ... Като не минават джендърите в чез - дайте да направим преврат през Закона за сергиите за семки. Този човек сигурно има най-добри намерения, не се съмнявам. Но той е полицай, и не му е работа да решава такива въпроси. Та не е и виновен. А виж идеолозите на такъв закон, еднозначно са за бесилката.

17439

5

мнение от IP

14.03 2018 в 09:54

Не ви достига рационална мисъл за управление на платената от нас дейност! Това не ви достига!!

11925

3

FeldMarschal

14.03 2018 в 09:27

Нали за това плащаме данъци бе - за да ни пази държавата. Нямам проблем да си плащам на частна охранителна фирма, но нека първо ме освободят от данъци!