Поли Карастоянова оглави комисията по култура и медии в парламента

Нели Чолашка 12 декември 2014 в 10:29 6364 4

Слави Бинев и Поли Карастоянова

Полина Карастоянова от Патриотичния фронт оглави Комисията по култура и медии в Народното събрание.

Депутатите гласуваха решението днес без почти никакъв дебат в пленарната зала.

Единствен Петър Славов от Реформаторския блок препоръча да има номинации на кандидатите за председателските постове в комисиите, които да бъдат изслушвани в зала. РБ има такова официално предложение, но то не е било гласувано в зала. Това е път в правилна посока, но в момента няма как да се приложи, отговори му шефът на правната комисия Данаил Кирилов от ГЕРБ.

Номинацията на Карастоянова бе обявена вчера от съпредседателя на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов, след като първият председател на комисията - Слави Бинев - се оттегли под натиска на протести заради моралната несъвместимост между ръководния пост в културата и факта, че Бинев е основател на БИАД, а името му се свързва със популяризирането на понятието "мутра" през 90-те години на миналия век.

Според Каракачанов Карастоянова щяла да бъде приета от гилдията и имала необходимите познания за поста. "Тя е диалогична личност и има желание за работа в тази насока", заяви Каракачанов.

Карастоянова е завършила икономика в УНСС и има втора магистърска степен по масови комуникации от Нов български университет. Работила е като стюардеса. През 2006 г. е сред учредителите на Националния борд по туризъм и е избрана за изпълнителен директор на организацията. Тя е в ръководството на партията на Слави Бинев "ГОРД" и стана депутат от квотата на партията, която е част от коалицията "Патриотичен фронт - ВМРО и НФСБ". Тя е член на комисията по култура и медии и беше един от защитниците на Бинев. Нейното име беше сред възможните кандидати за министър на туризма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови