Културтрегери бранят Слави Бинев: Протестърите са хора без работа и пушат цигари със странен мирис

Йоанна Кънчева Последна промяна на 08 декември 2014 в 13:08 18999 30

Група творци, сред които Любен Дилов-син, Кристина Димитрова и Йордан Караджов, подкрепиха избрания за председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание архонт и създател на БИАД Слави Бинев (Патриотичен фронт).

Те дадоха специална пресконференция днес, на която обявиха, че предлагат да се даде шанс на Бинев.

"Не предвиждам щастлив край на това", каза Любен Дилов-син в коментар за ситуацията около избирането му и протестите и предложи да се даде изпитателен срок от една година за Слави Бинев. След въпросната година, ако групата прецени, че Бинев се е провалил, щяла да му поиска оставката.

Певицата Кристина Димитрова пък повтори тезата на съпредседателя на Патриотичния фронт и председател на НФСБ Валери Симеонов, според когото няма сериозни аргументи срещу Бинев.

"Бинев е бил и заместник-председател на Комисията по култура в Европейския парламент. Каква по-добра визитка от това"? попита един от защитниците му. 

Групата поддръжници на Бинев се обедини около становището, че той бил най-подходящият за поста, защото се бил доказал като добър бизнесмен и мениджър, от какъвто културата ни имала нужда.

Фронтменът на група "Сигнал" Данчо Караджов заяви, че протестиращите срещу Слави Бинев били излезли на улицата, защото били хора без работа, които отишли на по кафе и цигара и попита "Какво толкова се случи, че да не бъде избран той?" 

Според групата протестърите дори не знаели срещу какво протестират и пушели цигари със странен мирис.

Защитниците на Бинев призоваха всички да се информират относно "действията и постиженията" на Слави Бинев. 

"Ние ще бъдем неговия коректив", каза Дилов в края на пресконференцията и допълни, че уважават протестиращите си колеги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2014 в 00:33

Отдавна искам да кажа,че Караджов е много прост и елементарен човек.А за певачката-нямам думи!

08.12 2014 в 23:41

продажния Дилов простичка певачка защищават трата чалгаджия
Бинев си плти и званието архонт и даде на Волен сидеров 100000 за да го сложи на избираемо евро място.

08.12 2014 в 19:13

Малка корекция. Слави Бинев не е създател на БИАД, защото БИАД означава Българско инженерно-архитектурно дружество. Слави Бинев има толкова общо с това, колкото и с културата, сред чиито дейци са както инженерите, така и архитектите, но не и треньорите по тайкуондо, което е в сферата на физкултурата. Нека не объркваме нещата. Благодаря за разбирането!

08.12 2014 в 18:13

Караджов, известен единствено със "З"Богом, както беше написал един министър на културата, защити и Рашидов, питайки кой е Георги Господинов. Е, какво искате от това "нещо"

08.12 2014 в 17:06

Мнението на Данчо Мъката, Криси Минета и Логопеда не интересува никого!

08.12 2014 в 16:34

Защо протестиращите не предложат свой читав кандидат? Или ей така, напук на всичко хайде да протестираме, за по-интересно, пърформанс да "се случва", м? Или просто нямат единно мнение по въпроса, както впрочем е присъщо за българите - всеки с по най-малко две мнения?

08.12 2014 в 16:30

На какво могат да миришат контрабандни цигари,евтино закупени и с незнаен произход ? Ако интелектуалците получават хонорари като фолк-субретките,естествено че цигарите им могат да заухаят и на
"Диор", и на "Шанел"...

08.12 2014 в 16:22

Оня който си делеше мястото на водещ със свиня за култура ли се бори и той? Да ходи да си мери папионката с палячото от СЕМ

08.12 2014 в 16:02

"Според групата протестърите дори не знаели срещу какво протестират и пушели цигари със странен мирис."

"Ние ще бъдем неговия коректив", каза Дилов в края на пресконференцията и допълни, че уважават протестиращите си колеги."

Логопеда с папийонката да обясни кое от двете твърдения е вярното!!!!!!!

08.12 2014 в 15:42

Тези същите не защитаваха ли и избора на Веждито? Иначе Дилов и Бинев са съученици,a Данчо К. и Дио са братя според първия( добре че втория си отиде преди да е чул т.н. "песен"