Културтрегери бранят Слави Бинев: Протестърите са хора без работа и пушат цигари със странен мирис

Йоанна Кънчева 08 декември 2014 в 13:08 19956 30

Група творци, сред които Любен Дилов-син, Кристина Димитрова и Йордан Караджов, подкрепиха избрания за председател на Комисията по култура и медии в Народното събрание архонт и създател на БИАД Слави Бинев (Патриотичен фронт).

Те дадоха специална пресконференция днес, на която обявиха, че предлагат да се даде шанс на Бинев.

"Не предвиждам щастлив край на това", каза Любен Дилов-син в коментар за ситуацията около избирането му и протестите и предложи да се даде изпитателен срок от една година за Слави Бинев. След въпросната година, ако групата прецени, че Бинев се е провалил, щяла да му поиска оставката.

Певицата Кристина Димитрова пък повтори тезата на съпредседателя на Патриотичния фронт и председател на НФСБ Валери Симеонов, според когото няма сериозни аргументи срещу Бинев.

"Бинев е бил и заместник-председател на Комисията по култура в Европейския парламент. Каква по-добра визитка от това"? попита един от защитниците му. 

Групата поддръжници на Бинев се обедини около становището, че той бил най-подходящият за поста, защото се бил доказал като добър бизнесмен и мениджър, от какъвто културата ни имала нужда.

Фронтменът на група "Сигнал" Данчо Караджов заяви, че протестиращите срещу Слави Бинев били излезли на улицата, защото били хора без работа, които отишли на по кафе и цигара и попита "Какво толкова се случи, че да не бъде избран той?" 

Според групата протестърите дори не знаели срещу какво протестират и пушели цигари със странен мирис.

Защитниците на Бинев призоваха всички да се информират относно "действията и постиженията" на Слави Бинев. 

"Ние ще бъдем неговия коректив", каза Дилов в края на пресконференцията и допълни, че уважават протестиращите си колеги.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!