Нов протест срещу избора на Слави Бинев

OFFNews 08 декември 2014 в 08:05 4538 0

Протест срещу избора на Слави Бинев за председател на комисията по култура и медии в НС

Снимка Сергей Антонов

Протест срещу избора на Слави Бинев за председател на комисията по култура и медии в НС

Пореден протест срещу избора на Слави Бинев за председател на комисията по култура и медии в Народното събрание ще се проведе днес.

Той е с начален час 14, а сборният пункт е градинката при "Кристал".

Театрални и кинодейци, представители на Асоциацията на културните мениджъри в България и граждани ще се съберат там, за да изразят несъгласието си с назначаването на създателя на БИАД, нахлул в БНТ, за да иска обяснения, на председател на комисията по култура и медии.

"Нашето искане е незабавно оттегляне от поста председател на комисията по култура и медии, както и преразглеждане на всички членове на комисията. Вярваме в силата и обосноваността на намеренията си. Не допускаме, че човек с подобен образ, биография и маниер, може да се намесва в управлението на културния и медиен бранш. Очакваме присъствието на всички, които подкрепят тази позиция, защото намесата на " модерния хъш " (както Слави Бинев сам се нарече - бел. ред.) изкривява силно смисъла и възможността за работа на всички културни и медийни дейци. Затова очакваме подкрепата на медиите за отразяването на нашата гледна точка", се казва в призива за протеста във Фейсбук страницата му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови