БСП и "Атака" плашат Плевнелиев с анкетна комисия

Нели Чолашка 30 април 2014 в 13:17 5179 15

Президентът Росен Плевнелиев в парламента.

БСП и Атака внесоха искане за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да проучи дейността на ЕРП-тата, както и дружествата с концесия за добив на природни богатства и контактите им с "представители на държавата".

Тя най-вероятно ще бъде сформирана следващата седмица.

Зад това се крие разследване на тайната среща на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN във Виена преди около месец, както и факта, че е летял в един самолет с директора на "Дънди прешъс метал".

„Внесохме искането за разследване на президента, избран с измама, и по–точно на неговите съмнителни контакти с личности, които са на най-високи ръководни постове в трите ЕРП-та”, каза депутатът от "Атака" Димитър Димов.

"Атака" ще настоява националист да поеме ръководството на комисията. Те председателстваха и първата анкетна комисия за този парламент - за полетите на "Авиоотряд 28".

„Искаме да покажем, че президентът прави срещи, които се укриват от българските граждани и не е ясно какво договаря там. Имаме съмнение, че Плевнелиев обслужва чужди интереси”, каза още Димов.

Този парламент е с най-много създадени временни анкетни комисии и всички са насочени срещу ГЕРБ.

Завчера работа приключи единствената анкетна комисия, която беше предложена от ГЕРБ - за внезапното напускане на Христо Бисеров от ДПС от всички политически постове.

Тя беше сформирана, защото по предложение на ДПС беше добавена и срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Бисер Миланов-Петното и в крайна сметка комисията се занимава два месеца само с Петното, който е в ареста, и аверите му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!