БСП и "Атака" плашат Плевнелиев с анкетна комисия

Нели Чолашка Последна промяна на 30 април 2014 в 13:17 4228 15

Президентът Росен Плевнелиев в парламента.

БСП и Атака внесоха искане за създаване на парламентарна анкетна комисия, която да проучи дейността на ЕРП-тата, както и дружествата с концесия за добив на природни богатства и контактите им с "представители на държавата".

Тя най-вероятно ще бъде сформирана следващата седмица.

Зад това се крие разследване на тайната среща на президента Росен Плевнелиев с шефа на EVN във Виена преди около месец, както и факта, че е летял в един самолет с директора на "Дънди прешъс метал".

„Внесохме искането за разследване на президента, избран с измама, и по–точно на неговите съмнителни контакти с личности, които са на най-високи ръководни постове в трите ЕРП-та”, каза депутатът от "Атака" Димитър Димов.

"Атака" ще настоява националист да поеме ръководството на комисията. Те председателстваха и първата анкетна комисия за този парламент - за полетите на "Авиоотряд 28".

„Искаме да покажем, че президентът прави срещи, които се укриват от българските граждани и не е ясно какво договаря там. Имаме съмнение, че Плевнелиев обслужва чужди интереси”, каза още Димов.

Този парламент е с най-много създадени временни анкетни комисии и всички са насочени срещу ГЕРБ.

Завчера работа приключи единствената анкетна комисия, която беше предложена от ГЕРБ - за внезапното напускане на Христо Бисеров от ДПС от всички политически постове.

Тя беше сформирана, защото по предложение на ДПС беше добавена и срещата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов с Бисер Миланов-Петното и в крайна сметка комисията се занимава два месеца само с Петното, който е в ареста, и аверите му.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.05 2014 в 07:30

Като изгонят Президента,кой ще заеме поста?Не е лошо чрез пълзяща червена революция комунистите да изгонят и НАТО и ЕС и да си върнат терористичната система в България.Тъй като това е възможно да се случи на гърба на незрялото население на България,тогава ще се наложи войските на НАТО от Турция да ни окупират и Европа да изгони глупците неразбрани.

30.04 2014 в 23:32

Крайно време е Сидеров да го разследват за връзки с руските тайни служби и диверсия срещу България!

30.04 2014 в 18:57

Чехльо е назначен за прецедент от Бочко и трябва да се махне, да заминава при своя господар – едноличен собственик на Първа Частна Банкянска, в шеста глуха.

30.04 2014 в 17:01

Хехе какви смешни заглавия слагате от какво ще го плашат? Той Плевнята, ако е чист няма от какво да се плаши, ако се плаши и се крие значи, че не му е чиста работата! АТАКА диша във врата на избрания с измама президент скоро ще излезнат интересни нещица за него и ЕРП-тата!

30.04 2014 в 16:50

Колко му пука на него, се пак вече си е уредил старините, има си и вили по Гърция, а най вероятно и в други държави, така че за него няма да е проблем това нещо. Въпроса е защо до сега други партии освен АТАКА не пожелаха проверката на този индивид?

30.04 2014 в 16:07

Много яка физиономия е извадил чехъла на снимката. Като Веско Маринов преди концерт

30.04 2014 в 15:25


Време е Пухльо да получи шут в гъза!

30.04 2014 в 15:09

ЧЕТА ПОСТОВЕ И НЕ СЕ УЧУДВАМ ЗАЩО НИ УПРАВЛЯВАТ ТЪПАЦИ. Когато който и да е, ако ще да е български депутат си позволява коментар: "Внесохме искането за разследване на президента, избран с измама", прокуратурата трябва да се самосезира и да разследва подобно изявление. Депутатския имунитет не означава неспазване на елементарни правила. Кой е въпросния депутат, който трябва да оглави комисия за разследване на президента - шофьорчето на Волен Сидеров. Ей до там сме се докарали. И ако БСП го подкрепят падат ниско, ниско - в политическия екерисаж.

30.04 2014 в 14:41

Плевнелиев е длъжен най-после да даде публично обяснение, защо тайно се срещна с Шишковиц във Виена!

30.04 2014 в 14:33

Дано не изкара мандата си до край.