Плевнелиев в Баку: Очаквахме повече медали, но не упрекваме никого

OFFNews 28 юни 2015 в 17:43 3929 3

Плевнелиев е в Азербайджан за закриването на първата по рода си спортна надпревара, в която се включиха състезатели от 50 държави.

Президентът Росен Плевнелиев изгледа на живо в Баку финала на волейболния турнир, на който националите ни грабнаха сребърните медали.

След него Плевнелиев поздрави за спечеления златен медал сестри Стоеви. Те триумфираха на финала по бадминтон на двойки жени, като надиграха представителките на Русия. 

Държавният глава не пропусна да сподели и своите впечатленията си от Игрите в азербайджанската столица.

"Предадох им поздравите на целия български народ, станахме съпричастни с едно постижение на България на световно ниво. На първите игри имаме първи златен медал от тези момичета, които бяха най-добрите и заслужено взеха златния медал", коментира Плевнелиев.

Относно загубения финал във волейбола, президентът сподели, че нашите момчета има тепърва какво да покажат.

"Ние, българите, сме влюбени във волейбола, токова много постигнахме, толкова много легенди. Сребърни медали, огромно постижение, феноменално. Напрежението определено пречи, но нашите момчета играха разкрепостени, отново срещу Полша, бяха невероятни. Отново придобиха самочувствието, от което имаха нужда. Във волейбола България е традиционна сила", каза още държавният глава, който изгледа двубоя за златото в компанията на друг български президент - Петър Стоянов.

Относно резултатите от Игрите и класирането по медали часове преди края, държавният глава обяви, че е очаквал малко повече от българските състезатели.

„България е точно в средата, това е много добро постижение, можехме да вземем и повече медали, от борбата, от бокса, очаквах повече и от художествената гимнастика, но не упрекваме никого, просто знаем, че можехме и повече.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!