Плевнелиев: Готов съм да съставя и трето служебно правителство

OFFNews 11 май 2016 в 13:34 4088 5

Росен Плевнелиев

„Ако се наложи да защитя стабилността в държавата, готов съм да упражня своето конституционно право. Винаги съм готов да изпълня конституционните си задължения. Ако е необходимо, готов съм да съставя и трето служебно правителство, но не искам и не трябва да се стига до там“. Това заяви държавният глава Росен Плевнелиев пред журналисти по повод дискусията между парламентарните политически сили по изборните права на българските граждани.

„Не считам, че защитата на конституционните права на българските граждани и дебатът за това как българите по света да могат да гласуват честно, масово и в интерес на демокрацията и легитимността на държавата, трябва да доведе до падане на правителство в България. Затова се надявам на отговорно решение в интерес както на правото на българите да гласуват, така и за гарантиране на стабилността в държавата“, каза президентът в отговор на журналистически въпрос.

Държавният глава изрази убеденост, че решението на Политическа партия АБВ да оттегли подкрепата си за правителството се базира на обмислена и последователна стратегия. „Право на политическите партии е да преценят кога и по какъв начин ще се позиционират“, коментира президентът Плевнелиев.

„Убеден съм, че усилията за стабилност ще бъдат възнаградени от народа“, подчерта държавният глава, като изрази загриженост от рекордния брой кризи в близост до България, продължаващата миграционна вълна, заплахата от тероризма. „Когато нацията ни е притеснена, трябва да се работи за стабилност, да се загърбят безпринципните политически противоречия и да се гарантира дългосрочна перспектива. Искам да видя стабилност, реформи, надграждане и честни президентски избори с качествени кандидати“, каза още президентът Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

3

El Commandante

11.05 2016 в 13:47

Роска, мани глупостите, кажи кога нахлуваме в Крим да го освобождаваме...

63994

2

Red or Dead

11.05 2016 в 13:45



Хахахахахаааа.....ма ние туй мноооого добре го знаеме бре роскеее.....ти си готов и със сигурност ще влезнеш ДОРИ И там от дето си се пръкнал.....предател позорен......пътничка си роске....ти си най-долнопробната твар от цялата гнусна пасмина...с лихвите, роске...с лихвите, и в Халдики няма да се скриеш......БЪЛГАРСКОТО ресто за теб....ИДЕЕЕ...

29585

1

Izalina

11.05 2016 в 13:44

аз пък не съм готова да понеса повече гупости от текущите играчи на поитическата сцена