Плевнелиев: Ако Русия не иска да се съобразява с ЕС, да го каже ясно

OFFNews 04 декември 2014 в 18:17 8141 22

Ако Русия не е готова и не иска да се съобрази с правилата в Европейския съюз, тя трябва да го заяви ясно. Това заяви пред журналисти президентът Росен Плевнелиев.

Позицията ми като държавен глава не е променена – казвам "да" на проекта "Южен поток", но по европейските правила. Ако Русия е готова да се съобрази с европейските правила, няма кой да каже "не" на този проект, посочи Плевнелиев.

Позицията ми по отношение на големите инфраструктурни проекти е ясна, принципна и непроменена и е изцяло в интерес на българския народ и на българската нация, допълни Плевнелиев.

Ето един въпрос, който журналистите да зададат на всички – и на бившия президент на България, и на представители на опозиционни сили: "Какво би било, ако България стартира "Южен поток”, въпреки процедурата по инфрийджмънт и против европейските правила? Колко ще струва това на българския народ, каза президентът.

По думите му в момента има политически изказвания и оценки, но по-важното е какво ще получим като ясни документи и реакция на съответните страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл