Пиарът Диана Дамянова: Вървим към шести предсрочни избори и още поне 4 месеца безвремие

OFFNews 07 април 2023 в 15:00 3698 2

Диана Дамянова

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Диана Дамянова

Вървим към шести поредни предсрочни парламентарни избори и партиите ще трябва отново да поемат отговорност за това, че България ще бъде оставена в поне още 4 месеца безвремие. Българският народ е в състояние да направи много скъп избор, който след това да плащат нашите деца.

Това заяви пред БНР пиар експертът Диана Дамянова, която допреди изминалата предизборна кампания беше сред ръководителите на пиар екипа на "Продължаваме промяната" (ПП). По-рано днес лидерите на обединението ПП-ДБ потвърдиха, че няма да подкрепят кабинет с участието на ГЕРБ. Според нея ПП и "Демократична България" (ДБ) дадоха обща конференция, за да се явят заедно и да покажат единна позиция по въпроса за първия мандат.

"Вероятно в самите парламентарни групи, както и в самото общество, има гласове във всяка посока. Очевидно гласът на ПП и нейната твърда позиция "никога с ГЕРБ" надделява. Симпатизант съм на това да спазят предизборните си обещания. Друг въпрос е, че историческите обстоятелства в България са други и понякога се налага", каза Дамянова.

Според нея не е реалистично да се създаде кабинет "Магнитски" или кабинет на т. нар. хартиена коалиция - ГЕРБ, ДПС и БСП:

"Но Борисов е магьосник. Ако той реши, че му трябва кабинет, най-вероятно ще успее да събере някакви гласове. На следващите избори трендът на демократичното обединение ще бъде надолу, а трендът на "Възраждане" ще бъде нагоре. А на по-следващите избори ще имаме непоклатима част на фашизоидна организация в българския политически живот, ако всичко това продължава."

Диана Дамянова обясни, че в  края на 20-те години на 20 в. поради разлом на германските партии, Германия излиза от войната много нещастна, с хора, които не вярват в никакво бъдеще. "Поради несъгласие на партиите не се прави общ фронт срещу фашизма. Това, което не бих искала да прочета един ден в учебника по история, е че Кирил Петков е довел фашизма на власт в България", каза тя.

Дамянова е на мнение, че Борисов не би подкрепил евентуално правителство на малцинството на ПП-ДБ. Тя коменитра, че последната предизборна кампания е доказала, че с пари избори не се печелят дори в България.

"От една страна Борисов застана отново начело на ГЕРБ по един безпрекословен начин, проведе си сам кампанията и стигна до горната граница на своите избиратели. Борисов няма някъде да качва, неговият таван е изпълнен. Кампанията на ПП беше беззъба и безлична. (...) ПП не можа да победи един сам Борисов, който направи кампания", каза още пиар експертът Диана Дамянова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1236

2

БотоксПутю

07.04 2023 в 17:34

Не може да се прави аналог с Германия от 20-те години. Тук проблемът е в 80-те процента, включващи негласувалите и част от гласувалите.

12078

1

edin slep

07.04 2023 в 17:07

Предполагам, че част от избирателите на Възраждане са сеирджии, един вид гласуване за майтапа. До тук Копейкин обра гласоподаватели, колкото е постигал и Болен Лидеров и другите "националисти". Виж, ако на следващите избори тези маймуни имат половин милион избиратели ще е страшно.

Тези скапаняци са за излизане от ЕС и сваляне на валутния борд. Не знам дали избирателите им имат представа какви ще са последиците от нещо такова.
 
X

Да помогнем на украинските деца!