Петков: Русия прилича на бензиностанция с ракети

OFFNews 25 февруари 2022 в 20:53 4902 3

Премиерът Кирил Петков сравни Русия с "бензиностанция с ракети".

В Брюксел министър-председателят заяви, че България работи в тясна координация със своите съюзници от НАТО и партньори от ЕС и взема мерки срещу икономическите рискове, които руското нападение срещу Украйна би имало за България.

Според него приетите санкции срещу Русия от европейските лидери ще ударят сериозно по бизнеса и единствено той ще бъде в състояние да повлияе на действията на президента Владимир Путин.

„Това, което явно се изрази вчера, е, че единният глас със санкциите ще бъде факт, в смисъл ще има цена. Руската икономика и руските бизнеси, които ще бъдат засегнати, аз лично, ако съм руски бизнес в момента, не бих стоял безучастно да гледам някакъв човек, който го наричам мой лидер, да унищожава стойността на моята компания или да унищожава стойността на моите клиенти. Така че тук е въпрос и на руската държава, вътрешната ѝ имунна система до каква степен може да понесе болка. Значи Русия в България я мислим за много силна, много мощна. Но нейната икономика реално е много лимитирана. Де факто какво има Русия? Има петрол и газ, има и оръжия. И всъщност прилича на една бензиностанция с ракети", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

25.02 2022 в 23:45

Това момче се оказва по-глупаво, отколкото си мислех.

210

2

Merc

25.02 2022 в 22:31

Добро утро ! Кирето откри топлата вода .

12182

1

sawall

25.02 2022 в 21:25

sashe, само толкова ли остана? Вече няма лъжи, псувни, дезинформация - останаха само обидите.