Петков: Радостин Василев не работи сам, той е инструмент на службите (обновена)

OFFNews 31 май 2023 в 17:41 6422 3

Кирил Петков в Софийската районна прокуратура

Снимка БГНЕС

Кирил Петков в Софийската районна прокуратура

Мисля, че Радостин Василев не работи сам, той е просто един инструмент на службите. Това коментира пред БТА съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, след като беше на разпит в Софийската районна прокуратура.

Петков заяви, че е бил разпитван за записа от Националния съвет на „Продължаваме промяната“, разпространен от депутата Радостин Василев.

Бях разпитан като свидетел във връзка с Радостин Василев и записа. Беше съвсем нормален разговор, обясни Петков. Той добави, че не е бил питан за заплахи спрямо Василев.

От думите на Кирил Петков стана известно, че е бил разпитван как, според него, се е случил този запис, дали Радостин Василев е записвал, как е записвал и т.н.

"Целта е ясна – да не се направи правителство"

Аз обясних, че в платформата Zoom много ясно се вижда, ако някой записва. Това означава, че записът се е случил с устройство, което не е било свързано с платформата, а е било отстрани, обясни съпредседателят на ПП.

Според него целта записът да бъде разпространен сега е ясна – да не се направи правителство. Тези, които се надяват да няма редовен кабинет, могат да са сигурни, че ние ще направим всичко възможно България да има редовно правителство, без да правим компромиси, с които да се оправдаваме, заяви още Кирил Петков.

Петков дойде заедно с адвоката си Стоян Мадин. Преди разпита съпредседателят на ПП заяви, че не знае по коя тема точно е извикан. Вчера и другият съпредседател на „Продължаваме промяната“ Асен Василев бе на разпит в Софийската районна прокуратура и на излизане заяви пред журналисти, че е бил разпитван по сигнала на Радостин Василев за отправени заплахи.

Нямам никакви притеснения, заяви още Петков. Той добави, че няма „голямо доверие на прокуратурата“ и че тя заема „доста силни политически позиции“.

"Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които съм имал"

Моето доверие към службите е изключително ниско. Мисля, че е нужна огромна реформа, заяви още Петков.

Съпредседателят на ПП коментира и вчерашното изслушване на ръководителите на службите в Народното събрание. Вчера председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) Пламен Тончев съобщи пред депутатите, че е установен случай, при който съветник на български министър-председател е съгласувал българските позиции с гражданин на Северна Македония. Ръководителят на ДАНС не назова нито името на съветника, нито в рамките на кое правителство е установен този случай, но депутатът от „Има такъв народ“ Тошко Йорданов изрази предположение, че информацията се отнася до Весела Чернева.

Кирил Петков днес коментира, че е „умопомрачен от част от нещата, които се казаха“ в пленарната зала.

Много ясно искам да заявя, че човекът Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които съм имал, един от хората, които наистина вярват, че България може да бъде нормална европейска държава. Използвайки нейното име вчера, този тип клевети показват острата нужда от огромна реформа в службите, добави Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

3

dolivo

01.06 2023 в 07:55

Лекенцето ще му се сгромоляса кариерата, буквално няма да има какво да прави скоро.

-1100

1

qwertz

31.05 2023 в 19:24

Кажи направо че е от ДС.
Хахахахахаха