Петков прогнозира, че Борисов ще се кандидатира за президент

OFFNews 13 май 2016 в 19:40 4900 9

Бойко Борисов иска да се кандидатира за президент, тъй като вече няма ресурс да е министър-председател, заяви пред Дарик радио заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

Според него в момента Борисов търсел легитимация „да избяга" от сегашния си пост:

"Дълбоко съм убеден, че той няма ресурс повече да бъде министър-председател и по тази причина иска да се кандидатира за президент. Ама като иска да се кандидатира, да излезе и да каже: Аз, Бойко Борисов, се кандидатирам за президент, а не да обяснява от Лондон, от Бусманци и Чепръчене: Абе, Румен Петков навремето така, пък аз така. Да излезе и да има един път в живота си достойнството да заеме лична позиция. Защото ще ми е много интересно, като вдигнат Бойко за президент, госпожите Цецка, Руми и другите как ще се чувстват в партията, която я ръководи Цецо. Но тава е тема на друг, последващ разговор".

"Забавлявам се два дни с разсъжденията на Цецо (Цветанов -б.р.), който си позволява да говори от мое име и го съветвам искрено да спре веднага. Цецо, чу ли ме? Ако не си ме чул, няма и да разбереш. Но стремежът да се намери легитимация Борисов да избяга от премиерския пост и да се кандидатира за президент... И двамата да млъкнат и да спрат да ползват бърсалката Румен Петков. Тази бърсалка има определена степен на търпимост", каза Петков.

Заместник-председателят на АБВ не отрече, че Георги Първанов също може да влезе в надпреварата за президент и без да има тълкувателно решение на Конституционния съд дали има право отново да е държавен глава:

"Двете фигури, които са номинирани от нашите областни и общински конференции най-активно, с голяма подкрепа, обич и уважение, са на Първанов и Калфин"

Политиката в сектор „Енергетика" е сред основните несъгласия на АБВ с правителството, твърди Петков.

"Не можем да се ангажираме с провала в енергетиката. Аз няколко пъти питам, нека да кажат - защо трябваше да теглим кредит, за да платим на американските централи, кой ще плаща лихвите по кредитите, защото лихвите ще ги плащаме ние. Имаше съвършено друга стъпка и тя беше предложена от предното ръководство на БЕХ. Но за да угодим на някого, ние от загробващия договор на Иван Костов с американците влязохме в друг загробващ договор със същите американци", каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

9

Izalina

13.05 2016 в 23:25

@ No6 + 1 с две ръце.

Но за първи път в живота си (срам, не срам) ще призная, че махленската закачка на плевенското ... чудо с Цветано Цветани ме усмихна. Почти успя да уцели интонацията на оная кукувица двайсеипърва - Татяната. Ободряващо е някак :D

13340

8

Blagodatka Dushanova

13.05 2016 в 22:49

Чичолина,а боце,какво ще кажеш за боце?...Където да отиде ,все каши забърква с глупостите си и с простотиите ,които говори...Как го виждаш него ,като президент на нещастната майка България?

13340

6

Blagodatka Dushanova

13.05 2016 в 22:23

Ченгето си е ченге!И да знаете,че политиката в България ще се нормализира като в нормалните даржави,чак когато я ИЗЧИСТИМ от ченгетата на ДС!А шефът на абв агент гоце да си отиде в Сиришник да си развива там своя си бизнес...Когато слугите на ДС бъдат осъдени за престъпленията си според закона!...А договорите с американските централи ,фактически ги сключи кобургота и неговият министър мирослав севлиевски!Това е истината!Има документи и всеки грамотен човек може да си направи справката.А после голям принос по тези договори има р.овч.!...Омръзна ми да чета целенасочените дезинформации на ДС!А р.петков сега да не ни го пробутва бойколеоне за президент,той вече достатъчно се "оля"...

29217

5

Лопе де Вега

13.05 2016 в 20:50

Някак не съм твърде сигурен в основателността на такава хипотеза. Боко - президент, не ми звучи някак сериозно. Питам се за какво му е на баир лозе. Освен титла цел президент и безплатни екскурзии по света и у нас нищо друго. Това с пожизнената издръжка и пр. глупости за боко са ташак работа. Той има нужда от изпълнителната власт. Тук е полето за изява, нивата за оране, градината за бране на плодове. Президент може да е всеки, без това да навреди особено на държавата и страната, докато министър-председател - не. За това си е нужен сериозен интерес. Дали става дума за пари или за опиянението от властта, от възможността да издигаш или проваляш по-кадърни от теб хора - това не знам. Но президент - не ми се вярва. Е, не се знае, ще видим.

Поздрав!

63994

4

Red or Dead

13.05 2016 в 20:47

Чесън, ама изразявай се по-ясно бе мен,

“““Баси и червения боклук. Не бе, аз тука във форума виждам поне шестима, които по-стават от тоя за министри.““““

Откъде тук лъха на упрек към...“управляваните“....единственият упрек тук аз виждам към Пикльо Фонтанов, а той си е баш от групата на...“управляващите“....НЕ ЛИ...

И в резюме, нали знаеш, че кучето скача според тоягата....днес го написах поне 10 пъти......ГЬОСТЕРИЦАТА, само това е пътят...всичко друго е....Dust in the Wind.....what the SONG...

63994

2

Red or Dead

13.05 2016 в 20:30

Чесън, след това “управление“ който и да хванеш от улицата ще.....става.......
 
X

Да помогнем на украинските деца!