Петков отново ще е кандидатът за премиер на ПП, ГЕРБ няма да предлагат кабинет

Йорданка Веселинова 22 юни 2022 в 21:02 6561 4

Архив

Снимка БТА/Владимир Шоков

Кирил Петков

Кирил Петков отново ще бъде предложението на "Продължаваме промяната" за премиер, съобщи пред журналисти той.

Петков добави, че е оптимист за България, защото "тези хора не се предават".

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пък заяви, че левицата ще настоява за ревизия на коалиционното споразумение, ако ПП поискат подкрепата им за нов кабинет. По думите ѝ това е необходимо заради новата геополитическа ситуация. Тя коментира, че новите избори са най-лошият вариант, но БСП е готова за тях.

Нинова заяви, че е важно бюджетите да бъдат гласувани, а социалният министър в оставка Георги Гьоков изтъкна, че е възможно пенсионерите да бъдат излъгани и да не получат обещаното им увеличение на пенсиите от 1 юли.

Председателката на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова заяви, че ако вторият мандат за правителство бъде връчен на ГЕРБ, то те ще го върнат. Съпартиецът ѝ Томислав Дончев добави, че не е редно втората по големина парламентарна група да излъчва правителство.

Председателят на групата на ИТН Тошко Йорданов не изключи да подкрепят следващо правителство, излъчено от този парламент, но заяви: "С поредицата си глупави, лъжливи изявления от днес Кирил Петков е започнал да къса конците на бъдещото правителство един по един."

"Когато ПП вземат първия мандат и ако изпратят покани, вероятно ще разговаряме. От начина, по който разговарят, ще последва нещо, под каквато и форма да последва. Ако последва", лаконичен бе той.

Зам.-председателят на НС Мирослав Иванов заяви, че утре ще бъде изборът на нов председател на НС. Той лаконично коментира днешното гласуване и каза, че новата коалиция не е успяла да излъчи кандидатура за председател, но се готви за правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2744

4

AAA

22.06 2022 в 22:36

Или на платен

2744

3

AAA

22.06 2022 в 22:35

xr4 - право в целта , но на прост човек няма кк д му обясниш ;)

1220

2

хr4

22.06 2022 в 22:32

Ти може да си лаеш колкото си искаш(за жълти копейки), но за първи път от 30год българско правителство успява да събере над 10 000 човека пред парламента в своя подкрепа и за първи път премиера ходи сред хората без същите да искат да му вадят гръкляна...

 
X

Да помогнем на украинските деца!