Петков: Оставката на Калфин е политическо мъжество

OFFNews 10 май 2016 в 19:36 4054 7

Оставката на социалния министър Ивайло Калфин е израз на политическо мъжество.

Това коментира зам.-председателят на АБВ Румен Петков пред радио „Фокус“ по повод оставката на вицепремиера и социален министър Ивайло Калфин, която беше приета от премиера Бойко Борисов.

Петков коментира, че визията на Калфин за правене на политика не включва методите на Реформаторския блок. Той заяви, че решението на АБВ да оттегли подкрепата си от правителството не е предизвикано от тясно партийни интереси, а от стремеж да се осигури националният интерес.

"Самоцелното съществуване на кабинета е дълбоко вредно. „Ако вие ни дадете това, ние ще останем още месец“ – това не е в стила на АБВ. Партията е имала винаги достатъчно категорични позиции, заявявали сме твърдо и позицията си с Изборния кодекс“, коментира Румен Петков.

По думите му "вече се минава една мярка, като отношения, като политическо виждане". "Кой нормален, обществено ангажиран човек ще възприеме това политическо безумие, като нещо нормално?“, попита Петков.

Според него е убита възможността да се провежда политическа предизборна кампания, политически дебат или възможността за информиран избор. Той обясни, че това поставя в основата фундаменталните различия, като начин на мислене и начин на правене на политика.

Петков заяви, че единствената видима реформа е в социалната сфера. "АБВ има зад гърба си политика и решения", допълни той.

Анкета

резултати
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

7

Red or Dead

13.05 2016 в 21:28

Политик и.......мъжество....:))))))))))

29217

6

Лопе де Вега

11.05 2016 в 10:10

Мъжествена постъпка? От гоцев подчинен? Нема таквиа положения, казваше старшината мама Цена. Смяната на властта в БСП беше команда за всички "леви" за обединяване с цел спечелване на предсрочни избори. Поне засега падането на боко изглежда програмирано. Атака на президентския пост ще има, но това е по-скоро тактическа операция, докато стратегическата е завоюване на Народното събрание. Видяхме какви ли не странни коалиции досега, но това,което предстои, ще изненада всички.

Поздрав!

13340

5

Blagodatka Dushanova

11.05 2016 в 09:27

Зависи от гледната точка...Ако оставката беше от ДСБ щеше да е предателство...Вече писах някъде,че ДС е вдигнала мерника на бойколеоне.Прекали с глупостите напоследък,и съвсем си повярва,стана неуправляем ,а това не се харесва на генералите...До сега агент "гоце" му подръпваше каишката...но вече май са замислили друг проект...Да се хванеш да търсиш нефт и газ без разрешение от путин...ДС наказва такива своеволия!

13249

4

лекар

10.05 2016 в 20:56

мама вече не е ку*ва, та и ние дигаме гащите...и клатим на първанката ...пакета.

12025

3

скитник

10.05 2016 в 20:43

Да бе, верваме ти, най-вероятно ще отидете при столетницата, там избраха мъж с топки....

12884

2

Nimart

10.05 2016 в 20:20

Кой пак пикае в шадравана?