Според Каракачанов АБВ напуска властта заради новия лидер на БСП

Няма опасност от падане на правителството, увери Каракачанов

OFFNews 10 май 2016 в 18:11 6251 5

АБВ напускат властта заради избора на новия лидер на БСП Корнелия Нинова. Това заяви съпредседателят на Патриотичния фронт Красимир Каракачанов пред bTV.

По-рано днес АБВ обяви, че оттегля подкрепата си за правителството, а на национален съвет на партията в неделя ще бъде решено дали партията ще оттегли представителите си във властта. Според АБВ последната капка била срещата за Изборния кодекс между Реформаторския блок, ГЕРБ и Патриотичния фронт, на която не са били поканени.

Социалният министър Ивайло Калфин обаче не дочака решението на националния съвет и подаде оставка, а от пресцентъра на Министерския съвет съобщиха, че премиерът Бойко Борисов я е приел след разговор с Калфин.

БСП и АБВ тръгват към единение след конгреса на социалистите, а споровете по Изборния кодекс са само повод за напускането, категоричен е Каракачанов. 

„Срещата беше насрочена между ПФ и ГЕРБ, в последния момент реформаторите поискаха да присъстват. Ние нямаме нищо против, партньори сме. Ако АБВ бяха проявили интерес, никой нямаше да има против да се включат в този разговор", допълни съпредседателят на ПФ. 

С тезата му за оттеглянето на АБВ се съгласи и другият гост в студиото - Найден Зеленогорски от Реформаторския блок. 

"Според мен започва едно преструктуриране с идеята много скоро да има ляво- центристко правителство. Но аз твърдя, че това няма как да се случи. Очевидно е, че БСП и АБВ ще вървят към някакво единение, вероятно е и ДПС да ги подкрепи", обяви Зеленогорски.

Каракачанов обаче подчерта, че въпреки решението на АБВ, правителството ще остане стабилно и няма опасност от предсрочни избори. 

На въпрос дали от Патриотичния фронт ще предложат свой човек за мястото на социален министър и вицепремиер след оставката на Калфин Каракачанов посочи, че не са претендирали за поста и въпросът не е обсъждан. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12040

4

Stoyan Hlebarov

27.06 2016 в 12:27

Каракачанов с нежен коментар към своите идейни другари...

8359

3

ОФчар

10.05 2016 в 18:40

Скоро пак ще почнем да строим Южен поток...
Мдам, избери Курнелия, получи Гоце...

13340

1

Blagodatka Dushanova

10.05 2016 в 18:33

Генералите от "абв" стават "опозиция"...Май ДС вече скрои шапката на "многоръкия Шива"...Ще поживеем,ще видим...