Петър Витанов: БСП има нужда от съществени реформи

OFFNews 19 юли 2021 в 20:04 1921 3

БСП има нужда от съществени реформи, но всичко ще се обсъжда вътре в партията, а не през медиите. Най-важното оттук нататък е да бъде прекратен моделът на управление на ГЕРБ.

Това обяви пред БНТ евродепутатът от БСП Петър Витанов, който е и член на Националния съвет на левицата.

По думите му резултатите от изборите са показали три неща.

"Първото е, че за първи път от 2009 г. Борисов губи избори, но по-важното е, че страхът си тръгна. Втората новина е, че раздялата с политическа партия ГЕРБ ще бъде тежка, дълга и продължителна поради голямата фрагментация и необходимостта 4 партии да подкрепят правителство, както и поради желанието на ГЕРБ да се върне на власт. Третата новина е лошото представяне на БСП", отбеляза Петър Витанов.

Според него БСП има много ясни приоритети, които са свързани със социалната дейност, а не с концесиониране и приватизиране на банки и пътища.

"Хората питат не за Космоса, а за цената на лекарствата, за пенсиите, за огромните неравенства в доходите в България", заяви Витанов.

Той подчерта, че на заседание на Националния съвет на партията в неделя ще се решава какви мерки трябва да се предприемат, за да се превърне БСП в атрактивна партия за младите хора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!