Петър Москов тръгна на борба с провалените либерални утопии с партия КОД

Бившият зам.-председател на ДСБ си хареса за партньори НФСБ и ВМРО

Анелия Георгиева Последна промяна на 29 март 2019 в 14:03 6482 2

Дясното в България, доколкото изобщо го има, продължава да се цепи и клонира. Днес бившият здравен министър Петър Москов представи новия си политически проект -  партия КОД. Разшифровката гласи "Консервативно обединение на десницата".

Защита на реда, справедливостта, нормата, разума и работещите решения са в основата на новата политическата партия, а нейното мото е "Свобода и всекиму своето".

"КОД е консервативна, дясна европейска политическа сила, която отхвърля социалистическите и либералните утопии. Вярваме, че алтернативата е консервативна десница, обединена около политики за налагане на държавността, на идентичността на българщината във вътрешен план и защита на националните интереси навън", представи Москов партията си.

Зад него в новата политическа сила застават Любомир Канов, Боян Стефанов, Ралица Кирилова, Цветана Йотина, Росица Рачева, Момчил Станков, Ваньо Шарков, Валентин Павлов, Пепа Деведжиева, Хари Аничкин и други.

"Сблъсъкът между либералното и консервативното е съвременното име на старото противопоставяне между лявото и дясното. Tова са реални политически решения, от които зависят правилата на нашия живот. Либералният модел на демокрация е провален и ние сме длъжни да му противопоставим ценностите на консервативната демокрация", убеден е бившият министър.

КОД се позиционира в дясно от центристките народни партии, у нас и в Европа, които според учредителите на новата политическа сила, не дават изход от кризата на либералната демокрация.

"Ако лявото и либералното са експеримент, консервативното е връщане към нормата. Искаме да сложим край на експеримента, в който живеем", заяви Петър Москов.

Той разкритикува и инструментите на държавата наложили социални неравенства.

"Нашите основни политически противници са носителите на левите социалистически и либерални идеологии – БСП и ДПС. Управлението на ГЕРБ е реактивно в следствие на външен натиск. Това е очевиден провал на ГЕРБ в десните политики в образованието, здравеопазването и държавността."

За евентуални политически партньори в бъдеще Москов посочи ВМРО и НФСБ, които по негови думи имат близки до техните позиции.

"Борисов обещава по време на неговия мандат, че нищо няма да се случи, но държавата продължава и след него."

Любомир Канов подчерта, че "партията е код за бъдещето". Поставянето на ясни принципи в дясното политическо мислене и промяна на манталиета е общата цел на новата политическа сила.

"Всеки опит да се разделят хората на групи със специални привилегии, трябва да бъде пресичан", заяви Канов.

Държава, която да гарантира запазването на традициите и идентичността на българите като сплотяващи звена между националното ни минало и бъдеще, е желанието на партията.

"Децата трябва да знаят българската история, а не колко пола има баща им", категоричен е Москов.

Новосформираната партия също така има намерения да се яви на европейските избори през май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4568

2

Tabadatko

29.03 2019 в 14:38

Консервативните Умове на Републиката

7671

1

Hissarion

29.03 2019 в 14:23

Поредната група консерватори. Що ли не заминат на село да се отъркат в изконните български селскостопански традиции, а всички напират да консервират в Брюксел?