Петър Чобанов: Парите да се преразпределят, ако няма актуализация на бюджета

Елена Николова 13 август 2021 в 12:56 2375 0

Снимка БТА, архив

Преразпределянето на средства от едно перо към друго остава възможен вариант, ако не се стигне до актуализация на бюджета, коментира депутатът от ДПС Петър Чобанов в кулоарите на НС днес.

Той отбеляза, че "откъм приходната част нещата вървят добре, а откъм разходната беше ясно, че резервите са изчерпани."

"В края на март доста голяма част от това, с което разполага държавата като буфери, беше преразпределено. Оттук нататък това, което остава, е да се преразпределят разходи от едно направление към друго. Знаете, че това все още е възможно", каза той.

Чобанов припомни, че в края на 2020година от ГЕРБ са направили актуализация, за да изравнят бюджетните сметки. Според него това е възможен подход и сега, ако евентуално не се създаде мнозинство и този парламент бъде разпуснат.

Относно предложената от служебния кабинет актуализация, той заяви, че от ДПС все още не са я коментирали. Чобанов отбеляза, че от парламентарната група ще излязат със становище, когато бъде създадена комисия. Според него финансовият министър е трябвало да представи бюджета в НС.

Чобанов отбеляза и нуждата от създаване на редовни парламентарни комисии:

"Ако няма хоризонт парламентът, не е ясно и какви закони трябва да приемаме. За да има комисии, трябва да има визия за едно мнозинство, тъй като се провежда политика, на базата на която ще избере кои са важните комисии и ще работи... Визия за мнозинство нямаме, нямаме и комисии, затова важните проблеми на обществото ще се отложат."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!