Пет патрулни кораба на НАТО идват във Варна

OFFNews Последна промяна на 05 март 2015 в 10:05 4339 12

Пет патрулни кораба на НАТО идват във Варна

Снимка Министерство на отбраната

Пет патрулни кораба на НАТО ще участват в учение край Варна на 9 март, съобщиха от Министерството на отбраната. 

От 7 март до 9 март 2015 г. на пристанище Варна ще акостират корабите от състава на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО (SNMG 2). Групата е в състав флагман - USS VICKSBURG (САЩ), и FGS SPESSART (Германия), ITS ALISEO (Италия), HMCS FREDERICTON (Канада), TCG TURGUTREIS (Турция).

Командир на групата е контраадмирал Брад Уилямсън от ВМС на САЩ.

По време на посещението на 7 март 2015 г. ще се проведе пресконференция на борда на един от корабите от групата, а на 8 март - благотворително посещение в Дома за деца, лишени от родителски грижи „Княгиня Надежда” .

След напускането на пристанище Варна на 9 март 2015 г. ще се проведе учение от типа PASSEX, в което заедно с корабите от SNMG 2 ще участва фрегатата „Дръзки” от българските ВМС.

През март тази година корабите ще участват и в други предварително планирани тренировки в Черно море с кораби от военноморските сили на България, Румъния и Турция, в пълно съответствие с международните конвенции, уточняват от МО.

През 2014 г. групата провежда комплексни многонационални учения в Средиземно море заедно с кораби от военноморските сили на държави членки на Алианса, едно от най-големите от които е учението „Noble Justification“ („Благороден аргумент“). През същата година SNMG 2 участва и в дейностите по сертифицирането на Силите за отговор на НАТО. Следват участия в дейности по море в подкрепа на Мисията на НАТО в борбата срещу тероризма, операцията “Active Endeavor”, както и участия в съвместно обучение и тренировки.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2015 в 13:16

Референдум защо тогава АК 47 почти по нищо не се различава от немския образец.
А Едисон, Тесла и Аинщайн са образовани ако не знаеш.
Бастор за танковете не си прав СССР има наи - добрите танкове(танковете са добри но материала в тях не) до края на 70 те години. Легендите за лошите танкове са измислица на червената пропаганда, за да оправдае разгрома на червената армия през 41 година. След 1980 нещата малко се променят заради фалита на съветската империя и последвалия го разпад.

05.03 2015 в 22:39

Или все още има хора, които са наивни и вярват, че Калашников, човек без образование, без елементарни чертожни умения (да не говорим за инженерни чертежи) е направил този автомат?


Ами какво би казал за Едисон, Тесла, Айнщайн?
Егати прошляците, учили-недоучили, обикновени чистачи!
В сегашни дни същия е и Стив Джобс! Добре, че му дадоха на стари години тапията, и то след като вече беше официално пътник с тази лоша болест... съжалили го един вид.
Какво мислиш за тях?

05.03 2015 в 15:37

Дааааааа, мурзилачки ненагледни 04 и 05, България е член на НАТО и като такъв ще приема и ще участва, заедно със съюзническите кораби във всякакви учения, когато и колкото се налага! А що се отнася до "памперсите", по всяка вероятност ще са нужни на вас, защото като гледам направо сибирска газ сте пропикали от този факт!

05.03 2015 в 15:26

Много ме кефи руската пропаганда обаче....да готвели памперсите...

Напомня ми за IS-3 танковете...те се пукат по шевовете и моторите се трошат на всеки няколко изминати километра, но лошите всички ги е страх от "най-добрите танкове на света"

Такива те ми комични.

Единствената добра руска военна техника е крадена от Германците.

Или все още има хора, които са наивни и вярват, че Калашников, човек без образование, без елементарни чертожни умения (да не говорим за инженерни чертежи) е направил този автомат?

Голям смях. Hugo Schmeisser още се върти в гроба си.


Та така и със страшните самолети.

Руската военна "мощ" от много години е главно на хартия.

05.03 2015 в 13:31

Болен да организира веднага протестен митинг на пристанище Варна. Да извика и Жириновски, тези се канят да нападнат Майка Россия, а оттам идват рублите за продажниците! :)

05.03 2015 в 12:35

До 1/2: "параходът" е 25 годишен ракетен кръстосвач. Ти какво очакваш, да има топове да стърчат от всякъде ли, като разрушител?

05.03 2015 в 11:41

ДОБРЕ СА ДОШЛИ!!!

05.03 2015 в 11:24

Да очакват близки срещи с ниско прелитащи "Су 24". Т.е., екипажите да вземат двойни дози антидепресанти.

05.03 2015 в 10:41

Дано само да си носят достатъчно памперси, да не Осерат палубите като канадците миналото лято, при среща с некое Су, хо-хо-хо...

05.03 2015 в 10:35

Според теб как трябва да изглежда един патрулен кораб?