Quantcast

САЩ искат да засилят военното си присъствие край Черно море

OFFNews Последна промяна на 02 април 2014 в 11:30 15384 96

Американският разрушител USS Truxtun, клас Arleigh Burke с 300 екипаж, взе участие в съвместно учение с български и румънски войски в Черно море през март.

САЩ искат да увеличат броя на войските и самолетите, разположени в авиобаза в Източна Румъния на брега на Черно море, съобщава АП.

Американците са предложили повишаване броя на военните си в базата „Михаил Когълничану“ от 600 на 1000, както и броя на въздухоплавателните средства „за конкретни мисии“. Базата, която може да побере до 2000 души е само на няколкостотин километра от Крим.

Базата беше използвана за първи път от американски военни през 2001 година като основен център за превоз на войски от и за Афганистан, а през 2003 година 7000 американски войници са я използвали като основна база за дислоциране на войски в Северен Ирак.

Подобно предложение дойде и от българска страна. Във вторник бившият военен министър Аню Ангелов коментира в социалната мрежа, че България трябва да поиска от НАТО разполагане на допълнителни изтребители Ф-16 в базата Граф Игнатиево. Коментарът му беше направен по повод зачестилите излитания на български изтребители заради руски разузнавателни самолети в близост до въздушната ни граница.

Във вторник президентът Росен Плевнелиев изрази опасения, че Русия провокира нарочно вдигането на изтребителите ни. Според него това води до умишлено изразходване на ресурса на самолетите, чиято поддръжка се извършва от руснаците.

Само за два месеца български изтребители са вдигани във въздуха 30 пъти, което надвишава значително общият брой бойни излитания за последните 20 години.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.04 2014 в 19:05

Другарю Томов, как четете израза "...Русия с нейните попълзновения..." ? Ще Ви поясня нейните попълзновения с цитат от Вас - "Нейните амбиции са чрез нас да превземе Босфора и Дарданелите." Сега оспорете факта,че в резултат на тези попълзновения, на картата на Европа се е пръкнала България, изтрита 500 години от нея.Не се сещам Франция или Англия да са водили войни с Турция с цел освобождаване на българския народ,а Вие .И без порнографска пропаганда!

04.04 2014 в 22:24

другар нколов Русия никога не мислила за нас,като за народ.Нейните амбиции са чрез нас да превземе Босфора и Дарданелите.преди да публикувате неистини,прочетете исторически сведения,а в последно време коментарите на Пламен Цветков от БАН.СТИГА С ТАЯ ПОРНОГРАВСКА ПРОПАГАНДА.

04.04 2014 в 11:45

Много добре съм прочел последните редове.
Смисъла на поста ми беше следния - тъй като никой не чете в днешно време, само copy/paste на готови извадки, то поне малко да се образовате.

03.04 2014 в 23:12

Това е най-просташкият форум, на който съм попадал!!!
Обиди и гнусотии към опонентката Поля като доказателство, че когато няма аргументи, има само пошли обиди на безкултурници и някакво идиотско състезание кой ще бъде по-гнусен в квалификациите си.Изглежда тя/той изпитва даже някакво мазохистично удоволствие да ги търпи. Или е просто безкрайно търпение с безсмислената идея, че поне един ще й прочете мислите.
И...ако все пак не беше Русия с нейните попълзновения, може би ние, българите все още щяхме да си живеем добре в китните градове и села на Турция! И някои от нас тайно щяха да четат Паисий....

03.04 2014 в 12:47


АБРЕ ОРА, ЩО НЕ ЧЕТЕТЕ? 94,ПРОЧЕТИ ПОСЛЕДНИТЕ МИ РЕДОВЕ

03.04 2014 в 12:38

до 93

Като цитираш Достоевски давай докрай:

…Русия никога досега не е имала и няма да има такива ненавистници, завистници, клеветници и даже явни врагове, каквито ще станат всички тези славянски племена веднага след като Русия ги освободи и Европа се съгласи да ги признае за освободени!…И нека никой да не ми възразява, да не оспорва, да не ми крещи, че преувеличавам и че ненавиждам славяните. Напротив, аз много обичам славяните, но… знам, че всичко ще се сбъдне точно така, както го казвам и не поради уж долния, неблагодарния характер на славяните, съвсем не е там причината - в този смисъл характерът им е като на всички останали - а именно, защото на този свят такива неща иначе не могат да стават… Изобщо не трябва да искаме от славяните благодарност… Те непременно ще започнат с това, че вътрешно, ако не открито и гласно, ще обявят пред себе си и ще се убеждават, че не само не дължат на Русия и най-малката благодарност, а напротив, при сключването на мира с намесата на европейския концерт едва са се спасили от властолюбието на Русия…”

03.04 2014 в 11:47

ЗА КАКАДУТО ПОЛИ
Достоевски за руската завист към българите

Спомняте ли си, господа, как още през лятото, още дълго преди Плевен, изведнъж навлязохме в България, появихме се на Балканите и онемяхме от негодувание. Е, не всички, дори не и половината, а много по-малко, нека веднага си признаем — но все пак възнегодуваха доста хора и се надигнаха гласове.

Първо на кореспондентите от армията и веднага след тях гласове в нашата преса, най-вече в петербургската. Това бяха пламенни гласове искрени, пълна с най-добродетелно негодувание…

Така стана, понеже притежателите на тия гласове бяха тръгнали, както се знае в цял свят и особено у нас, да спасяват угнетените, унизените, смазаните и изтерзаните. Помня, че още преди обявяването на войната бях чел в наши най-сериозни вестници предвиждания за шансовете в предстоящата воина и за необходимите разходи и излизаше, че безспорно, „навлизайки в България, ще бъдем принудени да изхранваме не само нашата армия, но и умиращото от глад българско население”. Лично съм го чел и мога дори да посоча къде съм го чел; та с така изградена представа за българите ние тръгнахме от бреговете на Фниския залив и на всички руски реки да проливаме кръвта си за тях – поробените и изтерзаните, и изведнъж видяхме китните български къщички с градинки около тях, цветя,’ плодове, добитък, обработена земя, която богато се отблагодарява за грижите, и като връх на всичкото по три православни църкви на всяка джамия — и ще се бием за вярата на поробените! „Как смеят!” — кипнаха мигновено оскърбените сърца на някои освободители, лицата им пламнаха от обида. „Ами ние сме дошли да ги спасяваме, значи те трябва да ни посрещат едва ли не на колене. Да, ама те не коленичат, те ни гледат накриво, даже май не ни се и радват! Не ни се радват на нас! Вярно е, посрещат ни с хляб и сол, ама гледат накриво, накриво!…”


И се надигна врява. Чуйте, господа, как смятате: получавате ненадейно невярна или неправилно разбрана от вас телеграма, че някой ваш близък, ваш приятел или брат лежи болен, ограбен е или влак го е прегазил или нещо от тоя род. Зарязвате всичко и хуквате при горкия си брат и изведнъж срещате човек, по-здрав и от вас, седи си на масата, обядва, с радостен вик ви кани да седнете и се смее на вашата фалшива тревога, на станалото qui рго quo. Не е толкова важно дали обичате или не особено тоя човек, но нима ще му се разсърдите, задето не е бил ограбен или сгазен от влака? Ще му се разсърдите за червените му бузи и за това, че той с такъв апетит яде и пие вино? Естествено, няма. Напротив, би трябвало дори да се зарадвате, че той е жив и по-здрав от вас. Разбира се, човешко е да се ядосате малко — но не за това, че влакът не му е отрязал краката! Та нима ще станете от масата и ще тръгнете да пишете дописки и анекдоти за него, да петните неговия характер и да вадите наяве недостатъците му…А с българите се постъпи тъкмо така. „Ха, та у нас и заможните мужици не се хранят така, както тоя поробен българин.” А други по-късно направо стигнаха до извода, че именно русите са причината за всички български бедствия: ако не бяхме почнали да държим сметка на турците заради поробените българи, без да знаем как стоят нещата, и не беше се наложило след това да освобождаваме тия „ограбени” богаташи, българинът и досега щеше да си живее безгрижно. И продължават да го твърдят.

Достоевски е бил идеалист, никой не идва да освобождава и пролива кръвта си за черните ни очи,А ЗАРАДИ РУСКАТА ИМПЕРСКА ДОКТРИНА.
Както е казал АПАСТОЛЪТ:
КОЙТО НИ ОСВОБОДИ-ТОЙ ЩЕ НИ И ПОРОБИ.

02.04 2014 в 23:12

Ето го солдата който с голямо желание ще води война

https://www.youtube.com/watch?v=PyshcXULORk

02.04 2014 в 21:16

Само бой по Червената Руска Еврейско-болшевишка сган.......!!!