Пеевски призова МВнР незабавно да се намеси при разследването на трагедията в Золинген

OFFNews 06 април 2024 в 13:06 3316 1

Снимка БГНЕС

Председателят на ДПС Делян Пеевски призова българските власти - министър на външните работи, посолство на България в Германия и всички компетентни органи незабавно да се активизират по случая "Золинген, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Там, преди десет дни бяха погубени животите на цяло българско семейство от турски произход с две деца при умишлен палеж, за който местните органи на реда потвърдиха, че е престъпление от омраза. Безучастността на българската държава към трагедията и посегателството срещу живота на български граждани е недопустима", допълва той.

"Местни медии сигнализират, че съществува реален риск следите на престъплението да бъдат прикрити и виновниците да останат неразкрити и ненаказани. Затова МВнР, във взаимодействие с компетентните органи, трябва да предприеме незабавни действия", смята Пеевски.

На 27 март беше съобщено, че четирима членове на турско-българско имигрантско семейство са загинали при пожар в германския град Золинген. Според местните власти огънят в четириетажна къща е отнел живота на мъж, съпругата му и двете им деца. Жертвите са били хванати в капан на един от горните етажи, когато дървеното стълбище на постройката е избухнало в пламъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

06.04 2024 в 20:07

Делянчо, германците си гледат работата.

Ти ще обереш лаврите от тяхното разследване.

Вече виждам заглавия в твойте медии - случая разкрит по препоръка на Пеевски. Демек без него, за никъде са германците.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки