Пеевски: Не знам НАП да проверява мои фирми

OFFNews 12 февруари 2016 в 15:30 5354 13

Депутатът от ДПС Делян Пеевски заяви, че не знае Националната агенция за приходите (НАП) да проверява фирми, свързани с него.

"Не ми е известно да има такава проверка, защото нито аз, нито дружествата, в които имам участие, са уведомявани по надлежния ред. Но е странно, че проверките на НАП вече се официализират чрез „Медиапул“. Това ли е новият говорител на данъчните органи?", заяви депутатът в интервю за "Фокус".

Пеевски заявил, че е проверяван многократно и подобни действия не го притесняват, "защото както личните ми доходи, така и приходите на дружествата, в които имам участие, са напълно прозрачни и доказани". Депутатът заяви, че му е по -интересно кога НАП "със същото усърдие ще провери и бизнесите на Иво Прокопиев например".

Той определи като "празни думи" днешното изказване на френския посланик Ксавие Лапер дьо Кабан, че концентрацията на вестници в ръцете на "един човек, който не само е много богат бизнесмен, но също така депутат в парламента" е огромен проблем за България. 

"Може да се провери, че аз съм съсобственик само в една медийна група – „Нова Българска Медийна Група Холдинг“, която издава „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан Мач“ и има дялово участие във вестник „Борба“. Ако господин посланикът има доказателства, че всички вестници в България са концентрирани на едно място, нека да ги предостави", каза още Пеевски.

Депутатът от ДПС заяви, че ако наистина му е наложена забрана за влизане в Турция, то това само доказва , че "Лютви Местан действа против интересите на България, а ДПС ще остане национално отговорна партия, въпреки опитите да бъде подчинена на чуждо влияние". 

"Искрено се забавлявам обаче на опорните точки на кръга „Капитал“ и на присъдружните им медии, че едва ли не съм руски шпионин и контрабандист. Фантазията ми не е достатъчна, за да предположа какви още безсмислици ще тиражират тези медии, претендирайки, че са новите морални стожери на обществото. Нека обаче преди да пишат, първо погледнат собствените си действия и да си отговорят на въпроса как служат на българското общество. Може би като получават чужди финансирания", каза още депутатът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!