Патриотите с нови идеи за "развод" с топлофикациите

Нели Чолашка 05 февруари 2015 в 12:25 3939 9

Патриотичният фронт е внесъл предложение за промени в Закона за енергетиката, които предвиждат бивши клиенти на "Топлофикация" да могат да се откажат от услугите й чрез едностранно прекратяване на договора с дружеството.

Това съобщи съпредседателят на ПФ Валери Симеонов в кулоарите на парламента.

Промените предвиждат дори и тръби на "Топлофикация" да преминават през някое жилище, собствениците да не плащат за парно, ако са се отказали от услугата.

В момента се изисква 2/3 от обитателите на един блок да се откажат от услугите на топлофикационното дружество, за да се спре парното на целия блок и да се прекрати плащането. Това е рекет, смятат Патриотите.

На въпрос дали предложението им няма да ощети хората в жилищните кооперации с парно, които не се откажат от "Топлофикация", Симеонов отговори, че топлинните дружества, а не съседите, трябва да поемат разходите за тръбите в жилищата без радиатори.

Предложените от ПФ промени предвиждат и за отопляеми общи части да се считата само тези, в които има отоплителните тела. Сега се взимат предвид общите части, в които по проект, има радиатори.

Патриотите се надяват на подкрепата на всички грапи в парламента, но все още не са водили консултации дори и с коалиционните партньори.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  За политиката