Патриотите искат задължително гласуване за местните избори

Ивайло Анев Последна промяна на 24 февруари 2015 в 12:47 1456 9

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Представителите на Патриотичния фронт Борис Ячев и Юлиян Ангелов на срещата с президента днес

Патриотичният фронт ще инициира промяна в Изборния кодекс - задължителното гласуване да бъде въведено възможно най-бързо и то да стане факт по време на местните избори.

Това стана ясно от изказване на депутата от Патриотичния фронт Борис Ячев след консултациите с президента Росен Плевнелиев.

Пред президента патриотите са изразили становището, че идеята за задължително гласуване след референдум заедно с местните избори е един опит това въвеждане да бъде отложено във времето.

От Фронта са категорични, че ще инициират промяна в Изборния кодекс, за да може задължителното гласуване да бъде въведено възможно най-бързо и то да стане факт по време на местните избори.

"Ние сме против въвеждането на мажоритарния елемент. Самият преференциален вот вече е наличие на мажоритарен вот. Изразихме резерви по отношение на електронното гласуване. Българското общество още не е готово за това", каза още Борис Ячев.

"По част от темите говоренето продължава, но резултат няма. Ще маркираме проблемите, с които се разминаваме с президента, например забавянето на реформите в определени сектори”, посочи Ячев.

По думите му в програмата за управление на правителството липсват срокове, които да ангажират кабинета с изпълнението на определени приоритети.

„Има сериозно изоставане в сектор "Енергетика". Ревизиите там все още не се случват. Има забавяне и в сектор Съдебна власт. "Патриотичният фронт подкрепи в пленарна зала съдебната реформа, само заради наличието на думата "реформа", заяви Ячев.

Той посочи, че за ПФ това е една голяма празна книга, която тепърва трябва да се изпълва със законодателно съдържание. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.02 2015 в 17:03

Да се премахнат всички партийни субсидии, пък тогава може да се говори за задължително гласуване. Ненаядохте се изроди алчни!

24.02 2015 в 14:19

Не вярвам какво направих току-що! Сложих плюсче на Пиздюлькин!!!Задължителните гласове ще се купуват и по- лесно и по на едро точно защото са задължителни. Представете си достатъчно компактна група хора, свикнали да продават гласовете си и без ясни политически убеждения. Отивате при техния вожд и му казвате: господин А.Б., така и така ще трябва да гласувате всички под строй,я да гласувате за партия "Всенароден напредък", а аз туканка намерих на улицата ей тази торбичка (пликче,куферче...) и не знам даже колко евро има вътре. Вижте там оная работа с изборите, а след тях ще мина да пием по кафе.
Няма да стане ли? Е, може би малко по-скъпо, но винаги ще се намери някоя банка, фонд, партийна каса, абе нема начин да нема начин, НАЛИ?

24.02 2015 в 14:18

Очевидно, без електронно гласуване поне в чужбина няма как да се проведе задължително гласуване.

24.02 2015 в 14:04

Обществото не било готово за електронно гласуване!А за електронното преброяване БЕШЕ.И как псевдо патреотето ще контролират кой е и кой н е гласувал и как ще наложат санкции които да работят?

24.02 2015 в 13:43

Задължителното гласуване не премахва купения вот, а само го оскъпява. Най-добре е въвеждане на образователен ценз. В Унгария го има и никой от ЕС не го е обявил за дискриминация. Още повече, че и в нашата Конституция има задължение за образователна степен. Образователен ценз плюс активна регистрация е решение на проблема в по-голяма степен.

24.02 2015 в 13:33

А тия отвращаващи ДС-патриорастващи криминални мутри от паричния фронт няма ли да искат и закон за задължително гласуване за тях самите - като ДС-сертифицирани за "баш българи" БКП-побългарени цигани?! Аман от циганиите им!

24.02 2015 в 13:32

Демокрация???

24.02 2015 в 13:18

Издиша тази деза, че видите ли и без това е задължително и затова щяло да отпадне купуването...
Като в онзи тъп въц: "е виждат се мята някаква на шосето... ама жена ти ли е, дъщеря ти ли е..." Та така и с гласуването. За да си сигурен, че ще си "пуснат" гласа за теб - първом "поръчай музиката"!
Отделно никой смислено не може да обясни технологията по която ще се проверява КОЙ НЕ Е ГЛАСУВАЛ? Ами ако не е в България? За пътуване из страните на ЕС не е необходим задграничен паспорт с печат в него. Тогава касовата бележка за кафе в Солун ли трябва да показваме?

Популисти като глисти.

24.02 2015 в 13:09

Най-лесният начин да се спре купуването на гласове! С ръце и крака съм за!