Патриотите и ГЕРБ започнаха да сближават позиции за новия дълг

Нели Чолашка 20 февруари 2015 в 16:47 4341 7

Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, съпредседатели на Патриотичния фронт.

Комуникацията ни е по-добра от преди, обяви финансовият министър Владислав Горанов след серия от срещи с представители на Патриотичния фронт в тяхната стая в парламента.

Преди два дни Патриотите бяха категорично против идеята за нов външен дълг от 16 млрд. лв., прокарана отново набързо от финансовия министър.

Именно те обаче вчера предложиха да се отложи дебатът и гласуването по тази тема, очаква се това да се случи чак следващата сряда.

Горанов посети стаята на ПФ, следа като дойде в Народното събрание за участие в парламентарния контрол. Той излезе за малко, за да отговори на няколко въпроса на депутати, но после се върна и общо говори близо 2 часа с Патриотите.

Финансовият министър заяви, че е изложил аргументите си и че е оптимист, че депутатите от Фронта може да подкрепят законопроекта за новия дълг. 

От изявлението му стана ясно, че все още няма договорена среща с АБВ, които последователно се изказват срещу договорения с 4 банки нов дълг. Те имат въпроси и забележки към начина, по който са избрани банките.

„Ако не получим подкрепа, няма да можем да си плащаме сметките", обяви за пореден път Владислав Горанов.

Патриотите твърдят, че все още не са взели решение, предстои среща във вторник в Министерството на финансите, за да се запознаят с конкретни документи.

Реформаторите, които бяха обидени от факта, че не новият заем не е съгласуван с тях, обявиха отдавна, че ще подкрепят дълга, защото той е необходим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!