Патрашкова би реконтра на прокуратурата: Записи има, но няма да ги пусна

OFFNews 22 януари 2014 в 08:26 6823 13

Кристина Патрашкова
Кристина Патрашкова

Записи има, пускала съм ги на колеги. Прокуратурата е заявила, не че няма, а че не им е предоставен записът, с който разполагам.

Това заяви Кристина Патрашкова, главнен редактор на в. "Галерия", в ефира на Нова ТВ по повод скандала с подслушаните разговори, в които участници са Румен Петков, Георги Първанов и Бойко Борисов.

"На този етап не желая публично оригиналът или копието да не бъдат огласявани", каза шефката на в. "Галерия". 

В записа ставало въпрос за взаимодействие на политически лидери, енергийни прокети и подкрепяне на всякакви политически идеи, преразказа част от записа шефката на "Галерия".

 

По думите на Патрашкова, решението за пускането на записите зависи и от нейните информатори.

"В нашата редакция получаваме често подобни аудио и видео записи. От същия информатор разполагам и със записи за протестите, които отговарят на въпроса платени ли са те и мотивирани ли са финансово хората там", каза още Патрашкова.

Вчера прокуратурата прекрати проверката на сигнала за това, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подслушван и има записи на негови разговори при срещи с президента Георги Първанов. 

Сигналът беше подаден от бившия премиер. Реакцията на Борисов дойде, след като Кристина Патрашкова обяви, че изданието ще разпространи разговори на Борисов с Първанов. Въпреки че записи така и не се появиха, двамата политици реагираха остро - Борисов обясни, че такива разговори и срещи с Първанов не е имал. В същото време Първанов се закани да съди изданието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!