Първанов: Представяте ли си Пеевски какво лице на България ще е

Нели Чолашка 09 април 2014 в 12:47 5649 14

Георги Първанов

Номинацията на Делян Пеевски за водач на листата на ДПС за Европейски парламент показва, че управляващите си мислят, че всичко им е позволено.

„Така е от самото начало, от номинацията му за председател на ДАНС. Това е човекът, който ще ни представлява в Европа, това ще бъде лицето, визитната картичка на България.

Можем да си представим как би изглеждал образът на България и без това доста помръкнал и деформиран в резултат на различни действия, в т. ч и на доносите на отделните политически партии пред европейските институции”, уточни Първанов.

„Управляващите си мислят, че могат да я карат така – безотговорно и хората да слушат", каза в заключение той.

Най-голямата местна структура на ДПС – тази в Кърджали, както и тази в Смолян, номинираха за водач на листата нереализиралия се шеф на ДАНС Делян Пеевски.

Това даде нов тласък на антиправителствените протести. Днес е в София се събира пореден протест под наслов „300“, колкото приблизително са дните, изминали от 15 юни миналата година, когато парламентът назначи Пеевски за шеф на ДАНС и по този начин отприщи гражданското недоволство.

От ръководството на ДПС се направиха на изненадани от тази реакция и попитаха Защо Пеевски да няма право да бъде евродепутат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!