Първан Симеонов: В България оставките не са развръзка, а завръзка

OFFNews 17 ноември 2018 в 13:42 3973 0

"Валери Симеонов си беше поставил за цел, ако предприема нещо, да го прави след като протестите утихнат, за да не изглежда като направено под натиск. Донякъде успява в това начинание, защото този на майките отмина своя пик. Другите протести го захлупиха".

Това каза политологът Първан Симеонов по повод вчерашното решение на вицепремиера Валери Симеонов да подаде оставка. Тя идва почти месец след началото на протестите с искането за оставката му заради изказването му за "кресливи жени" с "уж болни деца" по адрес на майките на деца с увреждания.

"Симеонов изчака, за да може да запази достойнството си", смята той.

Според политолога вицепремиерът Красимир Каракачанов е изиграл известна роля в решението на Валери Симеонов да подаде оставка.

"Не бива да се пропуска и изказването на двама депутати на Валери Симеонов, след което имаше разграничение на представители на ВМРО от начина, по който НФСБ говори за протестите. Това също е била капка, от която прелива чашата. Според мен най-важното е, че Симеонов е чул и общественото мнение", каза Първан Симеонов.

По думите му протестите на майките на деца с увреждания и опозицията, фиксирайки недоволството върху една личност, са направили услуга на премиера Бойко Борисов, който задоволил всички претенции с премахването на един човек.

Според политолога оставките в България обаче не са развръзка на политически сюжети, а са завръзка на съвсем нови. "Дългата ръка на ДПС стои зад всичко, което се случва в страната", каза още.

"Тя цели поставяне на Бойко Борисов в още по-голяма зависимост, премахвайки патриотите или поне основното „анти ДПС“ острие – Валери Симеонов", добави Първан Симеонов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови