Първан Симеонов: Слави Трифонов беше най-интересната фигура, вече е президентът

OFFNews 17 май 2021 в 15:57 3418 0

Ако онзи ден най-интересната фигура в страната беше Слави Трифонов, сега интересната фигура е Румен Радев коментира изпълнителният директор на "Галъп Интернашънъл Балкан" Първан Симеонов пред БНР. 

"Това е системна грешка – да се търси нова силна личност, която да замени старата силна личност, а не да търсим политики, дългосрочна визия, реформи" коментира Симеонов. 

По думите му нагласите към служебния кабинет в обществото са добри.

"Това, което прави служебният кабинет, ще се хареса на хората, защото служебните кабинети съществуват, за да внасят успокоение. На мнозинството от хората в страната им се иска някаква форма на ревизия. Нормално е ГЕРБ да са се изхабили - след всяко многогодишно управление е нужно освежаване"

Симеонов смята, че сегашната ситуация със служебния кабинет съдържа назидание към предходния парламент, защото показва какво можеше да бъде.

"Ако онзи ден най-интересната фигура в страната беше Слави Трифонов, сега интересната фигура е Румен Радев“, заяви социологът.

Според Първан Симеонов българите не са революционно настроени и само въз основа на анти-ГЕРБ вълна няма да се образува решаващо мнозинство.

"Важно е кое би било „лепилото“ и може ли президентът Румен Радев да бъде политически патрон на едно такова обединение, както беше политически патрон на протестите", категоричен беше той.

Попитан за състоянието на левицата, Първан Симеонов отговори, че не може да се каже, че БСП върви към своя залез. Според него лидерът на червените Корнелия Нинова е в "режим на откровеност, не спестява нищо на никого". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews