Партията на протеста се регистрира официално

OFFNews 10 октомври 2014 в 13:07 4302 7

Партията на протеста - ДЕОС вече е официално регистрирана.

Решение на Софийски градски съд е от 26/09/2014 година, но беше обявено официално днес.

Благодарности на всички онези, които допринесоха с труда и усилията си това да стане факт. На всички и всеки, който повярва на идеята за нов тип политика и помогна на първата партия родена от Протеста. На всички и всеки, който не загуби вяра в собствените си сили и намери съмишленици, с които да умножи решимостта си, написаха учредителите в страницата на партията в интернет.

Основната фигура в ДЕОС е Жюстин Томс - едно от лицата на протеста. В партията влизат и доста хора от Протестна мрежа.

Пътят за нас в ДЕОС беше ясен още на 09 март когато събрахме Инициативен комитет за учредяването. Ние създаваме истинския либерален проект на България с ясната цел да прекратим “управлението чрез сделки” и да въведем “управлението чрез закони”.

Не променихме целите си и на Учредителното събрание на 31 май, когато ясно декларирахме, че ще се стремим към участие във всички нива на законодателната, изпълнителната и местната власт за да насърчаваме активното гражданско участие и разширяваме действието на пряката демокрация в обществените отношения.

Сега, след регистрирането, ще можем още по-пълноценно да работим върху трите най-важни области, където промените са не просто наложителни, а умишлено забавяни с години. Властта за нас не е цел, тя е инструмент, с който да създаваме България такава, каквато няма да ни е срам да завещаем на децата си, пишат от ДЕОС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови