Парламентът ще гледа актуализирания бюджет утре

OFFNews Последна промяна на 02 април 2020 в 19:52 5550 0

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева свиква извънредно заседание на парламента на 3 април 2020 г. от 14.00 часа.

В дневния ред на заседанието, свикано на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията на Република България, са решение за допълнение на решението за работата на Народното събрание по време на извънредното положение, проект на решение за удължаване на срока на обявеното извънредно положение, първото четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет на Република България за 2020 г., внесен от Министерския съвет на 31 март 2020 г., първо четене на проекти за промени в Закона за енергетиката и в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на парламента от 13 март 2020 г.

По-рано законопроектите, включени в дневния ред, ще бъдат обсъдени от парламентарните комисии.

Във връзка с предприетите мерки за недопускане на събирането на голям брой хора в затворени помещения на заседанията на парламентарните комисии няма да бъдат допускани журналисти, както и други външни лица.

По време на извънредното заседание на Народното събрание в сградата на институцията ще могат да бъдат по един представител на информационните агенции и печатните медии и по един екип на телевизиите – репортер и оператор. Фотографите ще имат възможност за снимки в началото на заседанието само от балкона на пленарната зала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови