Пак спор между ГЕРБ и ПП-ДБ: Асен Василев няма да е вицепремиер

Йорданка Веселинова 02 юни 2023 в 19:09 9982 0

Архив

Снимка БГНЕС/ЛЮБА ФИЛИПОВА

Асен Василев, съпредседател на "Продължаваме промяната - Демократична България"

Минути след официалното обявяване на състава и структурата на проектокабинета "Денков-Габриел" възникна спор между ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Поводът е обявяването на Асен Василев като финансов министър и вицепремиер на еврофондовете.

Структурата и съставът на кабинета бяха обявени по време на брифинга на бъдещите ротационни премиери. Списъкът бе обявен от акад. Николай Денков. Веднага след изявлението Кирил Петков, Асен Василев, Николай Денков проведоха нова среща в стаята на ГЕРБ в парламента, на която присъстваха Томислав Дончев и Мария Габриел.

Рокади за финал: Асен Василев става вицепремиер, Атанас Славов - правосъден министър (окончателният списък)

След 20-минутни разговори Асен Василев бе изтеглен като вицепремиер. OFFNews научи, че все пак се е стигнало до компромисно решение - съпредседателят на ПП ще бъде номиниран като министър на финансите и еврофондовете. След това обаче ще се наложи Министерски съвет да промени устройствения правилник.

Това е втори проектокабинет на "Продължаваме промяната", в който се допуска грешка в структурата на МС. При кабинета "Петков" бе гласувано Министерство на спорта и министър, а "младежта" бе отпаднала. След дни бе прегласувано, а младежта - върната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови