Quantcast

"Отчетът на Орешарски няма общо с действителността, а с психиатрията"

OFFNews Последна промяна на 08 юни 2014 в 16:04 5126 7

"Отчетът за дейността на кабинета "Орешарски" ще бъде крайъгълен камък в българската политическа история. В потока от думи в тези над 170 страници е неизказано друго, което може да се каже много по-късо и много по-просто, а неизказаното е: "Провалихме се, извинете". Аз не се сещам за друг случай на такова колективно скъсване с действителността. Психиатрията наблюдава много случаи, когато един човек може да загуби връзка с действителността, но този документ е ярко доказателство, че подобни състояния могат да се наблюдават в много по-големи групи, като в случая става въпрос за целия Министерски съвет."

Това заяви Томислав Дончев на пресконференция на ГЕРБ днес.

Министърът по управлението на еврофондовете в кабинета "Борисов" цитира отчетените "успехи" по отношение управлението на европейските фондове, като например, че "правителството е наваксало закъснението с подготовката на следващия програмен период" и че "системата се развива по най-добрия възможен начин".

"Изпуснати са няколко факта - че по две оперативни програми са прекратени плащанията", коментира Дончев.

Става дума за ОП "Околна среда", а от скоро и по ОП "Регионално развитие". Този факт изглежда, не е от значение за отчета”, коментира той.

Той отбеляза, че в отчета липсва информация за това кога страната ще започне този програмен период, както и коментар или прогноза кога ще започнат плащанията по текущия програмен период.

"Тази година е очевидно, че няма да се случи. Имам скромна надежда, че би могло да се случи през следващата", каза Томислав Дончев. По думите му в отчета липсва и коментар за това, че близо 90 общини искат да си прекратят всички проекти за секторите "Води" и "Отпадъци", заради начина, по който се управлява ОП "Околна среда".

ГЕРБ отново заявиха, че искат провеждане на предсрочни парламентарни избори в края на септември, заедно с провеждането на референдум за изборна реформа.

"На 10 юни изтичат трите месеца, определени в закона, които регламентират задължителното разглеждане на искането за референдум. Затова и от ГЕРБ ще настояват през следващата седмица в програмата на парламента тази точка да бъде включена", заяви Цецка Цачева.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 11:34

Защо събралите отрицателни мнения, не се показват директно?

09.06 2014 в 11:30

Смятах,че поне този има нещо в мозъчната си кухина. Явно, че и там е просто кухина.

09.06 2014 в 00:00

Това момче предаде всичките си близки - жена, майка, приятели, сега ще предаде и втората си жена...Жалък кастрат!
В името на комплексите си, в името на енцифалитните си проблеми и прочие...Егати Кратункото!

08.06 2014 в 19:13

Айдееее, на хоризонта се появиха предсрочните избори и БСП предсрочно прекрати ваканцията на троловете... Как е момчета, Кутев пак развърза кесията, а?

08.06 2014 в 17:30

Не мисля, че някой може да не е пациент на психиатрията от политиците. Без значение дали са управляващи или кандидат-управляващи. Процентът на гласували е показателен за всички. Къде са им очите, че се правят и на слепи и на "вещи". Смях в залата...хахахаха

08.06 2014 в 17:19

Дончев, ако е толкова загрижен за еврофондовете да направи конструктивно предложение в парламента, а не само да дрънка по телевизиите. Като опозиция се държаха инфантилно "Ние няма да им осигуряваме кворума!!" и влизаха и излизаха от залата като махленска банда. Да обсъждаш отчета на Орешарски е, като гавра с труп.

08.06 2014 в 16:58

Ненормално изказване на депутат в Европейския парламент.Но от друга страна за един нереализиран учител по психология какъвто е бил г-н Томислав Пейков Дончев може би да изглежда гениално.