От централата на ВМРО замерят с бомбички протестиращите под нея (Видео)

OFFNews 16 ноември 2020 в 22:51 8532 0

Снимка БНТ

Полицията в София изяснява инцидент пред централата на ВМРО, където по-рано тази вечер се проведе поредния антиправителствен протест. Протестиращите са замеряни с бомбички от хора, които са се намирали в сградата, където е централата на партията. 

В района имаше засилено полицейско присъствие. 

След като недоволстващи се събраха пред централата на партият да поискатаоставката на военния министър Красимир Каракачанов от там им отговориха с вода и обстрел. Протестиращи твърдят, че са разпознали Ангел Джамбазки сред хората в сградата. Според тях портиерът на партийната централа е използвал противопожарният кран, за да ги залива с вода. Очевидци твърдят във фейсбук., че бомбичките, които са хвърляни са били мощни, като едната е паднала дирекно върху главата на полицай. Някои от хората са решили да отидат до съседни магазини и да купят яйца с които са отвърнали, но тогава вече към тях са трагнали униформените, които са били повикани, за да бранят сградата. 

Имало е сблъсъци с полицията, а "24 часа" съобщава за един задържан и счупена врата на партийната централа.

След тази случка протестиращите се насочиха към сграда на военното министерство, където министър е Каракачанов. Протестиращите са блокирали "Орлов мост".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!