Орешарски: Нося си оставката в джоба

OFFNews 04 юни 2014 в 15:02 3746 22

Пламен Орешарски

Снимка БГНЕС, Архив

"Не се чувствам предаден от никого, нося оставката си в джоба от самото начало."

Това заяви в кулоарите на парламента министър-председателят Пламен Орешарски в отговор на въпроса дали се чувства предаден от факта, че БСП обвини правителството за загубата си на изборите за ЕП.

Премиерът обясни, че след изборите се е срещал с лидера на БСП Сергей Станишев и с председателя на ДПС Лютви Местан.

"В добра комуникация съм с г-н Станишев, вчера се чухме за последно, а преди това имахме среща. Изчаквам двете парламентарни групи да уточнят своите коментари върху програмите, изпълнението, работата на кабинета, хоризонтите и предстои в следващите няколко дни да имаме новини в тази връзка", изтъкна Орешарски.

Той посочи, че за кабинета е еднакво важно да има подкрепата на ДПС и БСП. На въпрос какво още трябва да се случи, за да подаде оставка, Орешарски отговори:

"Докато имам подкрепа на двете парламентарни групи и мога да си върша работата, ще си я върша. В момента, в който нямам необходимата подкрепа ..."

Попитан защо, след като е сигурен в подкрепата на ДПС и БСП, не поиска вот на доверие, за да покаже, че е "желан премиер", министър председателят заяви, че вотовете на недоверие в известен смисъл могат да се разглеждат и като вотове на доверие.

Орешарски коментира и предстоящите промени в кабинета. Относно новината, че ДПС предлага Станислав Анастасов за нов екоминистър, премиерът коментира, че е запознат и че Анастасов е една от силните кандидатури, но все още нищо не е сигурно.

Премиерът уточни, че промените в кабинета все още не са ясни, но подчерта, че медиите преувеличават този въпрос.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!