Местан решава съдбата на кабинета пред медиите утре

OFFNews 04 юни 2014 в 11:37 6372 24

Лютви Местан

Пресконференция на тема "контролирания хладен преход към стабилизиране на политическия процес" ще даде утре лидерът на ДПС Лютви Местан.

Срещата с медиите ще се проведе в зала "Запад" на Народното събрание. Освен позицията на ДПС по съдбата на кабинета "Орешарски", Местан ще предложи своя коментар и по поредния, пети вот на недоверие, който ГЕРБ ще внесат заради политиките в енергетиката.

"Ще изчакам мотивите на вота и утре ще свикам нарочна пресконференция в зала "Запад", не само по тема "вот на недоверие", а и по темата за контролирания хладен преход към стабилизиране на политическия процес", каза Местан.

Той обеща, че на утрешната пресконференция ще "дешифрира" израза "контролиран хладен преход към стабилизиране на политическия процес". На въпроса дали има подтекст във факта, че Местан свиква брифинг ден, преди премиерът Орешарски да отчете една година работ ана кабинета си, лидерът на ДПС заяви: "Не търсим никаква символика и връзки с деня преди отчета."

Лютви Местан се закани още утрешните му послания да са толкова ясни, че да ги разберат всички - коалиционните партньори, медиите и анализаторите. Той отрече да е имал разговор със Сергей Станишев след изборите.

На въпрос каква е позицията му по идеята за ремонт на кабинета Местан заяви многозначително:

"Въпросите с дълбочината на промените в кабинета са по-скоро следствие на хоризонта, който стои пред този кабинет."

Попитан какъв е времевият хоризонт, който ДПС чертае пред правителството, Местан отказа да отговори. В контекста на кадровите промени във властта обаче той зае категорична позиция по набиращия скорост след изборите слух, че лидерът на БСП Станишев иска да оглави кабинета:

"Потвърждавайки тезата си, че рамките на 42-рото Народно събрание, независимо колко дълъг би бил неговия живот, ние няма да подкрепим друг министър-председател."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!