Алгафари: Жена на чело на БСП? Това е интрижка

OFFNews 03 юни 2014 в 07:50 15167 21

Нидал Алгафари

Снимка БГНЕС

„Сергей Станишев не е за оставка, поради простата причина, че като погледнем на картата, тези, които евентуално поемат партията след него, нямат и 5% от неговото доверие.“

Това заяви в ефира на „Нова телевизия“ авторът на предизборната PR кампания на БСП Нидал Алгафари.

Слуховете, че Станишев ще се оттегли и ръководният пост в столетницата ще бъде поет от жена, Алгафари определи като „опит за интрижки“.

PR-ът на БСП, който през отминалите месеци снова между АБВ и „Поизтано 20“, изброи няколко причини за краха на БСП на евроизборите:

  1. Жълт картон за БСП, защото не са успели да обяснят избора на Пеевски
  2. Липсата на политика по плоския данък
  3. Предизборните обещания, останали неизпълнени заради коалиционния им партньор ДПС
  4. Наличието на чужди тела в листите
  5. Лоша организация на структурите в партията

Според Алгафари синдромът 15/15 не се е случил заради липса на ориентация в изборната бюлетина. По думите на PR-експерта Момчил Неков е избран, защото електоратът на БСП е искал да неутрализира „чуждите тела“ в първите пет места на листата. Алгафари посочи, че червените избиратели имат нетърпимост към Петър Курумбашев (чието влизане в ЕП зависи от това дали Станишев ще се откаже от мястото си в Брюксел), защото през годините на Прехода той е работил в „крайно другия лагер“.

„Това е наказание към ръководството да не правят такива мушингии“, каза Алгафари.

На въпрос дали е възможно Момчил Неков да е бил наказателен вот срещу Достена Лаверн, която се счита за кандидатура на Ковачки, Алгафари коментира, че това били „опити на разни псевдоинтелектуалци“. В хода на разговора стана ясно, че PR-ът визира социолозите Андрей Райчев и Кънчо Стойчев. Според медийния експерт негативното отношение на червения електорат срещу Петър Курумбашев също е по вина на социолозите, защото преди години те написали как не го харесват.

От думите на PR-а стана ясно, че той е ядосан на социолозите заради неверните резултати, които предвиждаха равенство с ГЕРБ или дори победа на БСП на изборите. Ето какво каза още Алгафари по адрес на „тази група фалшиви интелектуалци“:

„Лъгаха ни сега, лъгаха ни при Георги Първанов, лъгаха ни за „Атака“. Причината е, че нямат добри мрежи в страната, но то когато плащаш, поръчваш музиката. Много е глупаво, когато почнеш да даваш такива резултати и да помпиш фалшиво.“

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!