Орбан закъсня с честитката до Борисов, но пиарите на МС не пропуснаха

OFFNews 06 май 2017 в 11:33 5576 0

Чак на третия ден след избирането на Бойко Борисов за премиер за трети път правителствената пресслужба разпространи важната новина, че по случая е дошла честитка и от унгарския премиер Виктор Орбан.

Към него Борисов често се обръща с фамилиарното "Викторе" и демонстрира близко приятелство, въпреки че в ЕС напоследък силният човек в Будапеща е критикуван изключително остро. Миналата седмица Орбан дори бе привикан да дава обяснения в Брюксел за антидемократични действия - отношението към мигрантите и закона за закриване на университета на Джордж Сорос в Унгария.

„Изключително съм радостен да видя, че българският народ даде на Вас и Вашата партия – за пореден път – мандат да ръководите държавата“, пише Орбан в поздравителния адрес.

Той отбелязва, че е отворен към сътрудничество с цел да се засилят още повече отличните унгарско-български двустранни отношения.

„Готов съм да продължим нашите общи проекти, за да задълбочим нашето икономическо сътрудничество и да развием връзката между нашите нации“, добавя унгарският премиер.

Виктор Орбан пожелава на министър-председателя Борисов успех в бъдещия мандат и в отговорната му работа. Изразява надежда, че ще продължи сътрудничеството по въпросите, свързани с бъдещето на Европейския съюз, особено по отношение на мигрантската криза, предвид факта, че и двете държави са положили неимоверни усилия, за да защитят Европа.

„Убеден съм, че заедно, ще бъдем способни да реагираме навременно и ефективно на настоящите и бъдещи европейски и глобални предизвикателства“, отбелязва Орбан и добавя, че с нетърпение очаква да се срещне лично в близко бъдеще и да работи отново с премиера Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!