Quantcast

Оградата по турската граница ще се строи без обществена поръчка

Нели Чолашка Последна промяна на 21 януари 2015 в 10:33 4802 4

Оградата по границата ни с Турция ще се строи без обществена поръчка.

Това решиха депутатите, които приеха на първо и второ четене промени в Закона за обществените поръчки (ЗОП), които се правят заради изграждането на защитната ограда.

Против предложения от ГЕРБ текст гласуваха само от ДПС.

Законопроектът бе гласуван и на първо, и на второ четене, тъй като нямаше предложения между двете четения и Данаил Кирилов (ГЕРБ) предложи проектозаконът да бъде гласуван и на второ четене още днес.

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов си поръча вчера закон за оградата, за да може тя по-бързо да бъде изградена, и помоли да му отпуснат 90 млн. лв. за строителството й.

Валери Симеонов напомни миналата седмица на Борисов, че изграждането на ограда по цялото протежение на границата ни с Турция е една от точките в програмата, заради която те подкрепиха вторият кабинет на Борисов.

Лютви Местан пък заподозря в началото на днешното заседание, че точката за оградата е първа, за да бъде купена подкрепата на Патриотичния фронт за стратегията за реформа в системата на правосъдието, която е точка втора в дневния ред.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.01 2015 в 19:37

Какъв закон, какви пет лева! Нали вече на власт са правилните хора...

21.01 2015 в 15:05

И коя фирма ще прибере 90млн без поръчка? И после да излязат 180-300млн.? Защото първата оградка уж щеше да е 2млн, накрая станаха 10... Мирише ми на корупцийка тука!

21.01 2015 в 11:56

Да си дойдем на думата - да живее батко, братко и останалите червени боклуци, ура другари, пак сме ние! Напред, докато още има за какво, че не остана много ни за крадене, ни до ОСТАВКАТА!

21.01 2015 в 10:57

Оххх абе те хубави политически сделки ама малко безпринципно ми се види да се заобикаля ЗОП. Дали няма да ни погне ЕК или някой да ни съди че нарушаваме част от договорите на ЕС?