Quantcast

Премиерът иска закон за ограда по цялата граница с Турция

Той се разграничи от просветния министър за Ломоносов, Фредерик-Жолио Кюри

Нели Чолашка Последна промяна на 14 януари 2015 в 14:29 4163 2

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов призова депутатите да изработят и приемат закон за изграждането на ограда по цялата граница с Турция, за да може тя бързо да бъде построена.

Той обяви това по време на блицконтрола в парламента в отговор на въпрос на Валери Симеонов от Патриотичния фронт.

Симеонов напомни, че изграждането на ограда по цялата граница е било част от точките в споразумението за подкрепа.

Борисов пък му напомни, че провеждането на една обществена поръчка може да се проточи много време.

„За да бъде направено провеждахме няколко заседания, за да може да се случи възможно най-бързо. Трите области – около 82 км трябва да се направят, около 90 млн. лева, хич не е евтино”, обясни премиерът. 

„Внесете предложение, в което да съкратим сроковете, включително ако се налага с актуализация на бюджет с 90 млн. да реагираме. Ако имате предложение, с което да скъсим сроковете в Закона за обществените поръчки, ако трябва и актуализация на бюджета за 90 милиона, сме готови да реагираме. 

Дадете ли ни инструмент по-бързо да се направи, ще се възползваме от него. Със законодателство веднага да се почне изграждането на защитното съоръжение, би било прекрасно”, обясни Борисов на депутатите.

Относно помощта от Министерството на отбраната за охраната на границата, министър-председателят повтори, че военните ще помагат само с камиони и шофьори.

Бойко Борисов се разграничи от думите на просветния министър Тодор Танев, че учени като Ломоносов, Фредерик-Жолио Кюри са „пълна нула“.

Той уточни, че е разговарял с министъра и го е посъветвал да бъде по-внимателен с изказванията си. Премиерът призна и че той самият не може да отрече направеното от Ломоносов.

От друга страна обаче не можел да поиска оставката на Танев преди да е видял неговия потенциал като министър.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.01 2015 в 18:36

Прав си крокодил - не построена, а по-скоро възстановена, но нали му се режат лентички - обекта трябва да е нов.

14.01 2015 в 17:58

Някога по границата, от край до край, имаше кльон, който беше не просто ограда, а сложно електронно съоръжение и пиле не можеше да прехвъркне, камо ли тумби бежанци. Имаше и Гранични войски. Сега, като видяха дебелия, демокрастите се чудят какво да правят, ама както е рекъл народът :"Късно е либе за китка!". Или по-точно - колко ще ни струва китката?