Огнян Минчев: Управляващата глутница се самоизяжда

Александра Маркарян 09 ноември 2013 в 10:39 15433 34

Огнян Минчев. Снимка: БГНЕС
Огнян Минчев. Снимка: БГНЕС

 

"Моето лично усещане е, че причината за случващото се с Христо Бисеров се корени в прекалената концентрация и монополизация на политическата и икономическата власт в ръцете на една групировка. Когато една глутница стане прекалено мощна, расовите екземпляри от нея се впиват един на друг в гърлата си. Вътрешна саморазправа е най-близката интерпретация до това какво се случва в политико-икономическия монопол, който в момента управлява България. Да не забравяме, че тази вътрешна саморазправа не е само за подялба на вече натрупаното, а за подялба на това, което тепърва трябва да дойде".

Това заяви политологът Огнян Минчев в предаването "Григорови - животът и други неща" на БНТ. Той, заедно с Юрий Асланов и Тихомир Безлов, коментира събитията през последната седмица у нас - решението Христо Бисеров да напусне парламента и партията си ДПС, договореното с Русия за "Южен поток", както и неслучайната изява на съпругата на лидера на БСП Сергей Станишев Моника Станишева в предаването "На кафе" по Нова телевизия.

"Отново, по детайлно същата схема като с „Белене“ договор подписан няма. Има едни пари, които почват да се разкешват, търгове се обявяват за наши фирми – руски и български, но договор няма и едва ли скоро ще има. В този контекст, очакват се едни пари и една госпожа вчера направи една много силна пиар акция в телевизията. Тази госпожа в публичното пространство е свързана с това, че тя състави правителството с помощта на приятелките си от фризьорския салон. Тоест активират се всички политически фактори с цел тези пари да бъдат взети и разпределени в глутницата", каза още Минчев.

По темата "Бисеров" това, което чуваме, няма нищо общо с това, което реално се случва, коментира Безлов.

"Сигурен съм, че ще има последствия за политическия процес, прогнозира Асланов. При всички положения това ще има отражени върху поведението или стабилността на политическите партии, допълни той.

"Връщайки часовника назад, се сещам че по подобен начин Бисеров се измъкна в края на 2000 година от СДС, когато също има слухове, че министър-председателят Костов рови около неговата битност. Имаше слухове, че службите го разследват. Изведнъж той гръмогласно подаде оставка", припомни Асланов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!