Quantcast

Първанов обвини Моника за краха на Станишев

Последна промяна на 09 октомври 2013 в 10:52 7864 25

Георги Първанов и Сергей Станишев Снимка: БГНЕС
Георги Първанов и Сергей Станишев Снимка: БГНЕС

Георги Първанов обвини индиректно Моника Йосифова за краха на съпруга ù Сергей Станишев.

При сегашното управление е немислимо да се случват нещата, които се случваха по времето на тройната коалиция, когато премиер беше Станишев, констатира Първанов.

"Може да се каже всичко, да има справедливи укори, аз самият съм критикувал тройната коалиция, но истината е, че това беше една работеща коалиция. Тя осигуряваше политическа стабилност, по нейно време се състоя икономически растеж, направи се социална политика, която се запомни, много малко от това сега може да се случи, за да не кажа почти нищо", заяви той в интервю за bTV тази сутрин.

Според Първанов, с решенията си, включително кадровите, Станишев обслужвал интереси на кръга около него, на "една група на "Позитано". В отговор на въпрос този кръг семеен ли е или по-широк, Първанов отговори "Вашият въпрос съдържа отговора. Семейната среда се включва във вземането на решения".

"Разделението е факт. Онова, за което на времето предупреди Стефан Продев, лека му пръст, разделението между червените мобифони и червените бабички сега бледнее на фона на онова, което се случва - разделението между обкръжението на председателя - една група на "Позитано" и партията на българските социалисти. Те живеят различен живот. Онези пчелички, които спечелиха изборите сега са много далеч от правенето на реалната политика, те не участват в генерирането на идеи и правенето на политика.

Разделителната линия е интересът. Интересът отдалечи безвъзвратно обкръжението на председателя от ценностите, принципите на българската левица. Политическият интерес е БСП да управлява убедително, силно, да остави ярка диря в управлението - това не се случва.

Станишев има свои собствени интереси. Това са интереси, които не засяга по никакъв начин политиката на БСП. Засяга преди всичко лични, вкл икономически, интерес на председателя. Това може да се види от много решения, включително кадровите.

Хората около него имат своите икономически интереси.

Погледнете как се формира правителството. Има реплики за това, че съм изразявал позитивно отношение към лидер като д-р Петър Дертлиев. Да, той, въпреки личната си болка и репресиите, извървя пътя към единение с БСП и направихме победоносна политика. Сега има 3-4 души в правителството, свързани със СДС. Къде е принципното тук? Те по-добри управленци ли са от хората с качества в БСП? Не, те са избор на кръга около председателя и затова беше измислена тази формула за програмно-експертно управление, за да може партията да се дистанцира от легитимното вземане на решения", заяви Първанов.

Той беше категоричен, че зависимостта на управляващите от "Атака" им "връзва ръцете", а в същото време сегашното правителство трябва "да провежда непопулярни мерки, да изведе България от кризата, да води мъжка политика".

Това обаче не можело да се случи в парламент като този, защото "този партийно-парламентарен тил е пробит отвсякъде".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.10 2013 в 00:52

+1

09.10 2013 в 21:30

По-горе написах нещо за платените коментатори. :)

09.10 2013 в 21:28

Все ми се струва, че като резултат от работата на другаря, ще стоите гладни вие платените клакьори. След като това безумие връщащо държавата в средновековието приключи.

Ама като ви е толкова акъла връзвайте им се за мизерните пари които получавате утре те няма да стават и за тоалетна хартия...

09.10 2013 в 19:53

Другаря Станишев е най-успешния председател на БСП през последните години. Сегашната ситуация го доказва. Въпреки протестите, правителството стои здраво и работи. Опозицията е натикана в ъгъла. Това значи, че партията се справя успешно с управлението, под мъдрото ръководство на председателя.

09.10 2013 в 16:59

Г.Първанов : “Може да се каже всичко, да има справедливи укори, аз самият съм критикувал тройната коалиция, но истината е, че това беше една работеща коалиция. Тя осигуряваше политическа стабилност, по нейно време се състоя икономически растеж, направи се социална политика, която се запомни, много малко от това сега може да се случи, за да не кажа почти нищо”, заяви той в интервю за bTV тази сутрин.

Само ортодоксален комунисъ може да бъде толкова нагъл в лъжите си.

09.10 2013 в 16:49

Ти наред ли си бе ? Същите лайна са !И кой е европееца Сидеров лебеда или свинята Пеевски ?

09.10 2013 в 15:51

Човече, я кажи какви вещества употребяваш? :) :) Ще да е нещо ярко червено...
ОСТАВКА, боклуци!

09.10 2013 в 15:01

Много сериозна позиция. Ти сигурно като те подгони някой бандит, чакаш да те изнасили и тогава викаш за помощ, че да е по-сигурно и да го затворят ?!?!?!
Няма какво да дава станишата и бандата покрай него - трябва да бъдат изметени !!!

09.10 2013 в 14:53

стига бе, хора, стига с тая идиотщина, стига сте защитавали герб пред бсп и обратното, толкоз ви е акъла ли, плащат ли ви да откланяте вниманието от важните неща, те всичките са в кюпа, мафия, оставка!

09.10 2013 в 14:05

Прав си Балкански, прав си така наречен професоре, Станишев управлява изключително успешно. Аз съм много доволна, че след неговото управление ТАЗИ партия ще бъде забранена,като я обявиме за супер опасна и терористична. Напред СТАНИШКА