Новият вицепремиер не знае дали ще запази ресорите на Симеонов

OFFNews 21 ноември 2018 в 14:41 3244 2

Снимка БГНЕС

Марияна Николова

Новият вицепремиер Марияна Николова обяви, че не знае дали ще запази ресорите, които досега имаше лидерът на НФСБ Валери Симеонов. 

"Не зная дали ресорът му ще бъде потвърден или изменен. Това е прерогатив на министър-председателя", каза тя пред журналисти в парламента. 

В правителството Симеонов отговаряше за икономическата, за социалната и за демографската политика. Днес оставката му беше приета от депутатите, а постът му беше поет от Николова, която досега беше шеф на кабинета му. 

Въпреки че не знае дали ще запази досегашните ресори, Николова обяви, че повишаването на доходите е неин приоритет. "Доходите на населението зависят от всички нас. Така смятам аз", каза тя. 

"Интерес за мен представляват и децата. Те са нашето злато. Ако ресорната отговорност е свързана с Държавната агенция за закрила на децата, аз ще искам да ми бъдат представени конкретни мерки и въпроси, които касаят здравето на детето", каза още Николова.

Попитана дали е притеснена от факта, че не беше подкрепена от "Атака" в пленарната зала, тя заяви:

"Аз не мога да коментирам представителите на "Атака", мога да кажа, че съм избрана като предложения на коалиция "Обединените патриоти". След това обаче уточни, че е предложена от две от партиите във формацията - НФСБ и ВМРО.

Николова поиска и 1-2 седмици от медиите, за да се запознае с новия си пост, и обеща след това да отговори на всички въпроси.

Попитана как ще коментира изказването на Валери Симеонов за майките и "уж болните деца", тя отговори:

"По отношения на изказвания на политици не мога да направя в момента изявления. Аз съм майка, и по отношение на конкретно дете не мога да кажа подобно нещо. Аз имам съвсем друг изказ".

Тя добави, че "нищо не ѝ тежи" по отношение на наследството на Валери Симеонов.

Николова допълни, че като вицепремиер няма да прави проверки за шума по морето. "В предложението за нов закон за шума са описани институциите, които имат такива функции.

Тя каза още, че е готова да се съветва с всеки депутат или член на кабинета, включително Валери Симеонов или Волен Сидеров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови