Нов опит за сблъсък на тема етнически мир в парламента

Нели Чолашка 21 февруари 2014 в 10:31 4707 7

Цвета Караянчева, депутат от ГЕРБ.

Декларация на ГЕРБ, прочетена от Цвета Караянчева насред приемането на Изборния кодекс, беше опит за нов сблъсък на тема етнически мир в парламента (заседанието на парламента миналия петък се провали заради скандал на тема агитация на майчин език, провокиран от ДПС).

"Парламентарната група на ГЕРБ изразява силна тревога от зачестилите опити за изкуствено създаване и ескалиране на етническо напрежение, на които сме свидетели в последните дни", прочете Караянчева.

Тя се аргументира с уволнението, което определи като политическо" на директора на училище "Йордан Йовков" Манчо Джуркин в село Рибново, в област Гърмен. Той получил по куриер заповедта си за уволнение на 17 февруари.

Депутатката от ГЕРБ обяви, че Джуркин е "поредният директор в район Гоце Делчев, който губи работата си под диктовката на ДПС, под диктовката на депутата-феодал Ахмед Башев (бивш кмет на Гърмен).

„Днес разбрах, че мога всичко. За утре съм поръчал сняг – ще има, защото мога всичко. Продължавате да ми правите реклама”, отговори й  Башев.

„В Рибново живеят само помаци. Там етническо напрежение няма, няма други хора. За какво етническо напрежение говорите”, уточни той. 

Председателят на парламента Михаил Миков спря дискусията между двамата с упрека, че заседанията са заприличали на "селска седянка" с тези непрестанни лични обяснения между депутатите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови