Нов опит за сблъсък на тема етнически мир в парламента

Нели Чолашка Последна промяна на 21 февруари 2014 в 10:31 3989 7

Цвета Караянчева, депутат от ГЕРБ.

Декларация на ГЕРБ, прочетена от Цвета Караянчева насред приемането на Изборния кодекс, беше опит за нов сблъсък на тема етнически мир в парламента (заседанието на парламента миналия петък се провали заради скандал на тема агитация на майчин език, провокиран от ДПС).

"Парламентарната група на ГЕРБ изразява силна тревога от зачестилите опити за изкуствено създаване и ескалиране на етническо напрежение, на които сме свидетели в последните дни", прочете Караянчева.

Тя се аргументира с уволнението, което определи като политическо" на директора на училище "Йордан Йовков" Манчо Джуркин в село Рибново, в област Гърмен. Той получил по куриер заповедта си за уволнение на 17 февруари.

Депутатката от ГЕРБ обяви, че Джуркин е "поредният директор в район Гоце Делчев, който губи работата си под диктовката на ДПС, под диктовката на депутата-феодал Ахмед Башев (бивш кмет на Гърмен).

„Днес разбрах, че мога всичко. За утре съм поръчал сняг – ще има, защото мога всичко. Продължавате да ми правите реклама”, отговори й  Башев.

„В Рибново живеят само помаци. Там етническо напрежение няма, няма други хора. За какво етническо напрежение говорите”, уточни той. 

Председателят на парламента Михаил Миков спря дискусията между двамата с упрека, че заседанията са заприличали на "селска седянка" с тези непрестанни лични обяснения между депутатите.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22.02 2014 в 11:16

Ами ако излезнеме и гласуваме всички на следващите избори, когато и да са мисля че тази партия няма да влезне в парламента. Но Българина само знае да пише пред компа а като дойде време за избори си измисля 100 причини да не отиде до урните-за това тези ще ни командват и все по зле ще става.

21.02 2014 в 16:31

ГЕРБ всеячески се опитва да излезе от блатото,в което се намира. Те,които си бяха най-близки дружки с Ердоган,седнали да ми говорят за етническите проблеми на страната ни.

21.02 2014 в 12:13

Ами не го избирайте следващият път беееееееееее

21.02 2014 в 12:02

ДОКАТО ТАЗИ НЕЗАКОННА ПАРТИЯ ДПС НЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕНА, ЕТНИЧЕСКИ МИР НЯМА ДА ИМА, ЩЕ ИМА ВСЕ ПО НАРАСТВАЩО НАПРЕЖЕНИЕ ЗАЩОТО И НА НАЙ- ТЪПИЯ БГ ВЕЧЕ СТАНА ЯСНО - КВО ГЛАСЯТ АДЖАЛИТЕ

21.02 2014 в 11:45

Тия циркаджии не разбраха ли че вече нямат публика, да се огледат и ослушат че когато Мечката започне да играе в Украйна, да не вземе да прескочи и до тук.

21.02 2014 в 11:36

алоо, ОФФ-а, а защо пропуснахте да споменете, че новият Директор с помощта на Депутатина, че предостави за спортния отбор на училището нови потурки и фередженца, номерирани, че и минаре ще вдигна школото, та на далече да се лее познанието... мхм

21.02 2014 в 11:22

от Инфомрежа:
Учителите от гърменското село Рибново се обявиха против политическите уволнения и днес те не влязоха в час, а децата се прибраха по домовете си . Те протестират и срещу готвеното назначение на мястото на уволнения вчера директор на СОУ ”Йордан Йовков“ в Рибново, Манчо Джуркин на лидера на ДПС в съседното село Осиково - Светослав Беков.
„Няма да допуснем директор на нашето училище да е човек от друго село. В Рибново си имаме достатъчно учители и специалисти, историята на Рибново не помно такава политическа гавра от страна на депутата от ДПС Ахмед Башев“, са най-честите коментари сред педагозите в школото.
Такава е ситуацията в Рибново тази сутрин, съобщиха от селото. Не се изключва и вероятността в следващите дни в знак на протест учебният процес в цялата община да бъде блокиран не в защита на един или друг директор или учител, а против безпринципните рокади и политически уволнения и стреса, в който живеят вече половин година учители, родители, деца и цялата общественост в Гоцеделчевския регион, където кадрува депутатът Ахмед Башев.
Народният представител от ДПС не се посвени в телевизионен ефир да оповести кои са следващите директорски глави, които той има намерение да реже, както сам се изрази „дъбнишки зелки“. Това коментират 80 % от учителите в община Гърмен, между които текат разговори за подкрепа на колегите им от школото в Рибново.