Нинова за ЧЕЗ: Правителството отказва да защити националния интерес

OFFNews 03 април 2018 в 17:01 4113 0

"С отказа си от ЧЕЗ правителството се отказва да защити националния интерес", каза председателят на БСП Корнелия Нинова по решението на българската държава да не участва в сделката за дружеството.

Тя припомни, че на 1 март министърът на финансите Владислав Горанов заяви, стоейки до Гинка Върбакова, след среща при Борисов, обяви че българската държава заявява желанието си да участваме в тази сделка по един или друг начин и ако получи дял от ЧЕЗ, той трябва да бъде най-малко контролен.

"Как така, тогава беше целесъобразно, а днес вече не е? Какво се промени? Нещо се случва зад гърба на хората. Или тогава ги излъгахте, за да приспите гнева им от задкулисието? Днешното скриване на Борисов от комисията и изявлението на министъра на финансите доказват тезата ни, че правителството стои зад нечии неясни интереси, които ще придобият една трета от доставките на електрическа енергия. Кой взе решение държавата да не участва? Правителството или Борисов еднолично?", каза тя.

Нинова добави, че правителството не е обсъждало това решение и попита дали патриотите са съгласни с него.

"Каква е тази метаморфоза- от разваляне на всички концесии до ненамеса на държавата в сделка, която засяга националната сигурност и живота на 3 млн. българи. Ясно е, че Борисов си променя позицията по три пъти на ден, но вие къде сте в това правителство? И още един въпрос - вярно ли е, че ЧЕЗ са внесли искане в КЕВР за увеличаване цената на тока, с колко и откога. Излезте и обяснете на българите- кой си играе със съдбата им", подчерта Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП подчерта,че партията й продължава да настоява държавата да защити националната сигурност и интересите на гражданите и да изкупи ЧЕЗ България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови