Нинова: Ще имаме общ кандидат за президент с АБВ, срещаме се отново с Дончева

OFFNews 30 юли 2016 в 11:41 4439 1

Ще имаме обща кандидатура за президент с АБВ. На 9 август се срещаме отново с "Движение 21", а на 12 август - с АБВ. Кандидата ще обявим на 14 август, съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова пред bTV.

"Ние отиваме с нашите кандидатури - партийни и надпартийни, които са получили най-много номинации от конференциите. Те ще дойдат със своите предложения, разговарях и с двамата лидери", посочи Нинова.

На въпрос дали очаква Бойко Борисов да е кандидатът на ГЕРБ и дали в този случай тя самата ще участва в битката за "Дондуков" 2, председателят на Социалистическата партия отговори, че при ГЕРБ всичко е възможно.

"Борисов е непоследователен в позицията си, обикновено казва, че няма да се кандидатира, но не изключвам и да го направи", уточни Нинова.

Няма да се нагаждаме по тях. Имаме самочувствието, че ще излъчим много силен човек и тръгваме на тази битка на 14 август, няма да чакаме повече никого, подчерта лидерът на БСП. 

Нинова е категорична, че с номинацията си ще отидат на балотаж и ще гонят победата. 

Помолена да даде някаква информация за левия кандидат Нинова посочи, че ще заложат на човек, който е гарант за спокойствието, който е доказал в миналото, че може с твърда ръка и характер да защитава българския интерес, и има сърце за социалност. Лидерът на БСП обаче не пожела да разкрие дали кандидатът ще е мъж или жена.

Нинова обаче е категорична, че това няма да е Огнян Герджиков, като той дори не е сред първите, които са получили най-много номинации.

Хиляди социалисти се събраха днес за традиционния събор на Бузлуджа, за да отбележат 125-годишнината от създаването на БСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21668

1

Руслан

30.07 2016 в 13:38

Моите подозрения са че няма да имаме.

Както ренегатите Гоца и Калфата са трудни за преглъщане от БСП, още по трудна е тая селянка Дончева за АБВ.
А и е неизбираема даже повече от сегашния глава.

Освен ако Радан не помогне..