Нинова: Решени сме да сложим край на безогледната сеч на горите

OFFNews 29 август 2020 в 10:21 2108 2

Корнелия Нинова се срещна с членове и симпатизанти на БСП в Суворово, Долни Чифлик и Провадия. 

Тя отговори на множество въпроси, касаещи икономиката, социалната сфера, земеделието и мерките, необходими за преодоляването на кризата от COVID-19. Един от проблемите, които хората споделиха с тревога, е безогледната сеч на горите. 

В България имаме уникална природа и сами я унищожаваме. Гората е национално богатство и е нужно да го пазим. Трябва да се забранят концесиите за добив на дървесина в държавните горски стопанства., заяви пред социалистите Нинова. 

Тя бе категорична, че е нужно държавата като собственик да организира и извършва санитарната и промишлена сеч, а частните ползватели да купуват от нея дървесината: "Трябва да се въведе и задължение на индустрията с високи въглеродни емисии ежегодно да финансират залесителни работи.” 

Кандидатът за председател на БСП втори мандат отбеляза, че поголовното изсичане на гората влияе на много други процеси - ерозия на почвите, свлачища, наводнения, както и замърсен въздух. И в тази сфера корупцията е проникнала дълбоко за сметка на националното богатство и здравето на хората. Решени сме да сложим край на това, увери Корнелия Нинова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2910

2

П

29.08 2020 в 13:29

Тая другарка, май и тя предизборна кампания си прави...че не се е спънала у мЪркучу зад нея, та да покаже истиския цвят на тази партия...кърваво-червен.