Нинова поряза Григорова за сглобка в СОС с ПП-ДБ

OFFNews 11 декември 2023 в 14:34 2877 3

Позитано

Снимка Архив

Изпълнителното бюро на БСП поряза намеренията на съветниците от столичната организация да водят преговори за обща управленска програма с ПП-ДБ. 

Председателят на СОС трябва да бъде избран след разговори и обединителна програма. Работим по документ с ПП-ДБ-СС, но няма да подкрепим Борис Бонев за председател на общинския съвет, каза вчера общинският съветник Ваня Григорова. Тя уточни, че е от ПП-ДБ-СС е изпратен документ, в който са отразени техните виждания за работата в Столична община. „Първо трябва да се разберем за програма, а след това да говорим за личността, която ще оглави съвета”, подчерта Григорова. Тя допълни "че към момента от МК БСП имат решение да не подкрепят Борис Бонев за председател на съвета. „Ако стигнем до консенсус, ще им се наложи да обсъдим друга личност за председател", добави Григорова, която не е член на БСП.  

Днес висшето ръководство на партията начело с Корнелия Нинова е привикало на "Позитано" 20 лидера на столичните социалисти Иван Таков и заместниците му. 

Набиването на канчето, както изглежда отстрани, забранява нова сглобка на ниво столица. 

Да не се водят преговори за обща управленска програма и да не се влиза в общо управление с ПП-ДБ, е решението на ИБ на БСП, съобщиха от партията.  

Другите две огласени решения са: ИБ на БСП потвърждава решението на градската организация да не се подкрепя за председател на СОС различен кандидат от издигнатия от БСП Диана Тонова и второ - да се водят разговори единствено за приоритетите на БСП, които да залегнат в бюджета на София за 2024 г. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11982

3

leomesi

12.12 2023 в 09:24

Когато и да резнеш ПП-ДБ, все ще е късно.

2159

2

Kilca

11.12 2023 в 21:27

Нормално, защото демонтажа на МОЧА е в плана за управление на София. И трябва да остане!

14048

1

voododoll

11.12 2023 в 14:56

Демек правим на пук, на всичко дето не е наше?!

Типичен комунист е Нинова, образцов!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки